Légy a patrónusunk!

Minden gyerek ugyanolyan fontos. Patrónus programunkat is ez a gondolat teremtette meg. A Művészeti Iskola patrónusaként több támogatási forma közül is választhatsz, ezzel rövidebb és hosszabb távon is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy minden gyerek egyenlő esélyeket kapjon.

Egyelőre a Patrónus program nem elérhető weboldalunkról. Amennyiben szeretnél patrónusunk lenni, kérjük keress minket az

email címen!

Tudnivalók
  • Ösztöndíj-program:
    Az Igazgyöngy-ösztöndíj, 10 ezer forintot jelent havonta. Mentorálási rendszerben, a hónap utolsó hetében kapja meg az érintett gyermek családja, ösztöndíj-szerződés fejében (link). Emellett az ösztöndíjprogramba való bekerülés határán lévő gyerekeket ösztöndíj előtámogatásban részesítjük, hogy ezzel is motiváljuk: tanulni jó és érdemes.
  • Képzési hozzájárulás (korábban: örökbefogadó program)
    Az ötlet egészen 2012-ig nyúlik vissza, amikor az állam egy kiegészítő támogatást elvont tőlünk, és úgy tűnt, nem tudjuk fenntartani a művészeti képzésünket. Egy kedves támogatónk fejéből pattant ki végül a gondolat, ami az egyik legsikeresebb támogatási formává vált. Régebben ezt az Igazgyöngy örökbefogadási akciójának is neveztük, és a hátteret az adta, hogy maga a művészetoktatás térítési díj kötelezettséggel vehető igénybe, ez nálunk 1500 Ft/hó, ami alól csak az igazoltan hátrányos helyzetűek mentesülnek, és ez az arány nálunk kb. 70 százaléka a létszámnak. Nem is tudnánk megoldani a rászoruló gyerekek képzését, ha nem lenne jelen ez a hozzájárulás.
  • Dragan-ösztöndíj
    Kiemelkedő támogatás a kiemelkedő teljesítményért. A Dragan-ösztöndíjas gyerekeket havi 30 ezer forinttal, szakmaszerzésig támogatjuk.
  • Egyéb támogatások
    Ide soroljuk azokat a támogatásokat, amelyeket nem ösztöndíj-szerűen, de fenntartunk, mivel nélkülük sokkal nehezebb lenne a mélyszegénységből érkező gyerekek élete. A középiskolai bérlet, beiskolázási, középiskolai étkezési, eszközvásárlási támogatás mellett az előre nem látható, váratlan eseményekre és krízisekre (bármilyen egészségügyi, családi, oktatási helyzetre) is gondolunk, de egyéb támogatásnak bizonyul a szülinapi ajándék is.