Az Igazgyöngy munkája a járvány idején

1. Segítségnyújtás a rászoruló családoknak kríziscsomagokkal (tartós élelmiszer, tisztító- és tisztálkodó, valamint fertőtlenítőszerek, női higiéniás termékek, szájmaszkok), 15 településen.
  2. Segítségnyújtás a gyerekeknél (pelenka, tápszer és gyerekgyógyszer, korlátozott mértékben ruha, cipőadomány is).
  3. Pénzbeli támogatás (segély), Toldon, a gyerekek távoktatásba való bekapcsolódásának ösztönzésével.
  4. Pénzbeli családi támogatás azoknak a családoknak, akiknek a viszonylagos stabilitását a járvány megingatta.
  5. Az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola oktatásának folytatása távoktatás formájában.
  6. Tanulástámogatás: digitális eszközökkel és internettel, papíralapú feladatokkal, tanodával, kapcsolattartással az általános és középiskolákkal, ösztönző hatásrendszerrel, nyomhagyó eszközök, papír biztosítása a feladatok elkészítéséhez, segítségnyújtás a tanulási platformok elérésében, a feladatok értelmezéséhez.
  7. Az ösztöndíjprogram folytatása, az ösztöndíjas gyerekek kiemelt követése.
  8. Alkotó foglalkozások gyermekotthonos gyerekekkel, egy részükkel a pszichológiai foglalkozások is tovább folynak. (Komádi)
  9. Fejlesztési színterek áthelyezése online térbe: művészetoktatás koordinálása messengercsoportokban, tanoda, Baba-mama klub, Fiatal anyukák klubja, iskolaelőkészítő ovisoknak, Ovis mesélős klub középsős ovisoknak.
  10. Együttműködés a kríziskezelésben az önkormányzatokkal, védőnői hálózattal, családsegítővel, gyermekjóléti szolgálattal. (Segítjük őket is a biztonságos munkavégzésben szájmaszkokkal, fertőtlenítőszerekkel.)
  11. Segítségnyújtás hivatalos ügyek intézésében.
  12. Edukálás a facebookon a járvány kockázatának csökkentése céljából, hírek, információk értelmezése, „fordítása”.
  13. Kommunikációs csatornák kidolgozása és működtetése, a folyamatos elérhetőség érdekében.
  14. A társadalmi vállalkozás működtetése, szigorított „házirenddel”, mind a kézművességben, mind a mezőgazdaságban.
  15. Pályázatok folytatása, ahol lehetséges, ahol nem, ott hosszabbítás kérése.
  16. Az Igazgyöngy Akadémia folytatása.
  17. A „300 falus” állami program folytatása Toldon, az önkormányzattal együttműködésben.
  18. Adománygyűjtés a munka anyagi feltételének biztosításához.
  19. Az adminisztrációs háttér működtetése a törvényes és átlátható működéshez.
  20. A szervezetfejlesztés folytatása. Egyrészt tudásbővítés a digitális platformok használatában, másrészt a szervezeti kultúra fejlesztése, online színtéren.
  21. A home-office munka megtanulása, a tapasztalatok rögzítése a járvány utáni hatékonyabb munkavégzés érdekében.
  22. Együttműködés hálózatokban. Tudásmegosztás, tapasztalatcsere, hálózatépítés.
  23. Hiteles tájékoztatás a közösségi és egyéb médiákban a munkánkról.
A járvány miatt a kríziskezelési és a tanulástámogatási költségeink sokszorosára nőttek. Megköszönünk minden támogatást, ami lehetővé teszi, hogy a munkánkat tovább folytathassuk, ebben a megváltozott helyzetben is. Számlaszámunk: Igazgyöngy Alapítvány, 11738046-20048343