Szívünknek kedves nap volt a mai, mert megünnepelhettük a Tehén Napját. Idén 11. alkalommal rendeztük meg az Igazgyöngy legigazgyönygyösebb ünnepét, a napot ami az elfogadásról, a szeretetről, a tehetségről, a művészetről és egymás segítéséről szól. Ma közel 200 diákunk Berettyóújfaluból, Magyarhomorogról, Biharkeresztesről, Körösszakálból, Körösszegapátiból, Komádiból Berettyóújfaluban a József Attila általános iskola régi tornatermében gyűlt össze, ahol egy játékos délelőttöt tartottunk közösen. A diákok egy része műsort adott a társaiknak, de emellett volt rengeteg kalács és habos kakaó, meg persze az elmaradhatatlan kreatív foglalkozások is. De mi is a Tehén Napja? Talán emlékeztek még arra az időszakra, amikor festett tehenek lepték el Budapestet. Az egyik ilyen alkotást az igazgyöngyös gyerekek készítették el, és szerencsére sokaknak tetszett, a miénk volt az ország legnépszerűbb tehene. A program végén a többi tehénnel együtt elárverezték, és az összeggel a Bátor Tábort támogatták. Viszont a cég, a Gravoform, és az akkori tulajdonosa Winkler Ferenc és a munkatársa, Vaszkó Márta úgy döntöttek, hogy visszaadják ezt nekünk egy ünnep keretében, ami a Tehén Napja nevet kapta. És az egyszeri alkalom hagyománnyá vált, az érdeklődő és segítő idegenekből barátok lettek. Nehéz csak néhány képet kiválasztani a felvételek közül, ezért készülünk Nektek egy teljes albummal.