WEST SIDE STORY A HŐSÖK TERÉN!

A Budapesti Fesztiválzenekar idén is megrendezi nagyszabású, ingyenes TérTáncKoncertjét. A június 10-i nyárköszöntő eseményen több mint 500 hátrányos helyzetű gyerek táncol majd együtt a zenekar élő játékára, ezúttal LEONARD BERNSTEIN Szimfonikus táncaira, a WEST SIDE STORY című musicalből.

“Az integrációhoz vezető út fénylő pontja lesz ez a bemutató is, ugyanúgy, mint a tavalyi volt. Talán a fénye egyre többeket állít az ügy mellé ebben a folyamatosan nehezülő világban.” – L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány  vezetője a #TérTáncKoncert nagyköveteként is szurkol a gyerekekért a Hősök terén. Éljük át a toleranciát, legyünk jó sokan! Esemény: TérTáncKoncert

A WEST SIDE STORY a Rómeó és Júlia modern adaptációja, amely két egymással rivalizáló New York-i banda háborúzásáról szól. Amerikai tinik és emigráns fiatalok állnak egymással szemben, de a csatározások közben a két ellenséges csoport egy-egy tagja egymásba szeret, a szerelem pedig tragédiába torkollik. „A mi korunkban újra aktuális lehet, együtt tudnak-e élni egymással a különböző népcsoportok. Lehet, hogy ez nemcsak a 40-es években volt probléma, hanem ma is az” – mondja FISCHER IVÁN karmester, majd hozzáteszi: „mindeközben fantasztikusan szép és izgalmas ez a zene. Bernsteinnek sikerült egységet teremtenie csodálatos klasszikus tudása, a jazz és a Broadway-musical műfaja között. A WEST SIDE STORY páratlan remekmű.”

A választott zenével is azt szeretnénk üzenni, hogy a TérTáncKoncert több mint zene és tánc: egymás elfogadásáról, a közösségi alkotásról, az egymás iránti nyitottságról és a toleranciáról szól. A fiatalok kemény munkája, fellépésük és közös táncuk kézzelfogható bizonyíték arra, hogy a zenében, a táncban és a művészetekben komoly közösségépítő erő rejlik.

Bővebb információ: http://www.tertanc.hu/

A projekt az EGT Alapok támogatásával valósul meg.

hosok-tere

[:en]This year, 500 children are taking part in our Dancing on the Square concert. The pinnacle of the project will come with this free concert in Heroes’ Square. In this joint work of art, no one is disadvantaged – that’s what this evening is all about.

Programme:
Leonard Bernstein: Symphonic Dances from West Side Story
More details: http://dancingonthesquare.com/

The project is supported by EEA Grants.