- 6. hétzáró - Nóri posztja • Igazgyöngy Alapítvány

Mozgalmas, sűrű hetünk volt újra.

A tanodában nagyjából a szokásos menetrend szerint haladtak a dolgok, ami most egy kis változást hozott, az a tanodapedagógusaink diskalkulia tanfolyama, amit a Grassroots pályázatunk keretében végezhetnek.

Az iskolában a tanítás mellett az előírt ritmus szerint halad a szükséges adminisztráció. Összegeztük a héten a HH, HHH, SNI gyerekek számát, összességében maradt a helyzet, hogy az Igazgyöngy tanulóinak csaknem 70%-a hátrányos helyzetű, a hat településből három helyen 90 % fölötti a HH arány. Azoknak az aránya, akik „hivatalosan” kiesnek ebből a kategóriából, de az életkörülményeikben ugyanúgy hátrányos helyzetűnek tekinthetők, szintén magas. Sok pályázati nyeremény érkezik most, sajnos nem tudjuk megoldani, hogy elmenjünk a díjkiosztókra, a járvány most nagy óvatosságra int minket, próbáljuk csökkenteni a kockázatokat.

A társadalmi vállalkozásban több területen folyt a munka. A lekvárfőzőben a hatósági ellenőrzés volt a legnagyobb esemény, örülünk, hogy nagyobb problémát nem találtak. A kézműves műhelyben a fiúk elkészítettek három díszkutat, a lányok még festették a szociális bérlakást, kívülről. A kertben a betakarítás befejeződött, a krumpli el is kelt mind, a többit pedig hamarosan feldolgozzuk. Felmértük a jövő évi kiskertprogramot, 11 család iratkozott fel. A baromfiudvar mellett épül a góré (erről mutatok most fotókat) , és betonoztuk a héten az új raktárunk alapját is. A Szuno-ban ebben a hónapban eddig 178 db termék talált gazdára, 324 00 Ft értékben. 😊 Köszönjük a vásárlásokat!

A kríziskezelés is a szokásos területeket adta, gyerekgyógyszerre, pelenkára, szemüvegre, gázpalackra, ovis ágyneműkre irányultak a kérések a szokásos kríziscsomagok mellett. Segítettünk villanyóra-kérdésekben, térítési díjban, mindent pontosan mérlegelve, az aktivitással párhuzamba állítva a segítés mértékét.

A közösségi foglalkozások jó létszámmal teltek, és tartalmilag is elégedettek lehettünk velük. Vannak most “alulról jövő” kezdeményezések, aminek nagyon örülünk.

Dolgoztunk pályázati elszámolásokban, többen is, és írtunk is egyet, a Tesco kiírására… Reméljük, befogadják. Sok online meeting volt a héten, a Tom Lantos intézet egy programjában, az United Way-el, aztán folytattuk a Szuno marketingépítését, riportot is adtunk, és egyeztettünk cégekkel adományozásról, közös projektekről, tervekről. Adományt is kaptunk, folyamatosan érkeznek postán, csomagküldővel, és személyesen is. Kaptunk egy nagyobb kabátadományt a Visfontistól, és papírmaszkokat a Hungary Senior Missionary-tól. Folyamatosan érkeznek a támogatások a régi partnereinktől, és nagy öröm, hogy szinte minden nap vannak újak is az utalók között. Nagyon köszönjük mindenkinek a támogatását! Új segítők is jelentkeztek, akiknek tudását próbáljuk a lehető legjobban becsatornázni a munkánkba.

Mindig, mikor visszatekintek egy hétre, elámulok, hogy mennyi minden fért bele. Annyi területen dolgozunk, és olyan nagy öröm, mikor azt látom, hogy mindenki felelősen vesz részt benne.

Mert ezt a munkát csak az tudja jól csinálni, aki belül, mélyen elköteleződik iránta. Nehéz, sok kudarccal járó kihívás, és bizony, mindig mondom, jó adag humorérzék is kell hozzá. Amikor azt látjuk, hogy valaki kimerül, lemerül, felé jobban oda kell fordulnunk. Ez megvan a csapaton belül, és sokszor megkapjuk ezt kívülről is. Nagyon fontosak nekünk a megerősítések, bíztatások, és természetesen az építő jellegű kritikák is.