Néhány adatot szeretnék most mutatni arról a munkáról, amit az Igazgyöngyben a karácsonyhoz kapcsolódva végeztünk.
Mutatja talán az odafordulás mértékét, és azt a logisztikát is, ami az ajándékok célba juttatásig szükséges.

• A cipősdoboz-ajándékkal, vagy ajándékzacskóval az Igazgyöngy által elért gyerekek száma: 2217 fő (tavaly 1200 volt)

• Családi csomagokból 411 készült.

• 300 csomag brikettet osztottunk szét.

• 92 csomagot postáztunk az ország különböző pontjaira, családoknak, gyerekeknek. Erre 250 ezer Ft-ot költöttünk.

• 800-nál több banki utalás történt, a honlapon keresztül a Barionon is, és az Igazgyöngy számláira is.

• 55 postai csomag érkezett, karácsonyi adománnyal.

• 342 ezer Ft értékeben kaptunk most rezsiutalványokat, a karácsonyhoz kapcsolódva.

• 26 csoportos gyűjtés érkezett le hozzánk, ezekben iskolai, céges, és a facebookon meghirdetett ajándékdoboz-és élelmiszeradomány gyűjtést szállítottak le, sok-sok ember, család adományát.

• 15 egyéni adománygyűjtés eredményeit is megkaphattuk, és becsatornázhattuk.

• Az adományok célba juttatásához az elmúlt két hétben 2600 km-t mentünk az autóinkkal, Berettyóújfaluból a környező 29 településre. Ebben nincsenek benne az önkormányzati segítségek, az önkéntesek autójával rótt km-ek, és a fővárosi, vagy más helyről általunk finanszírozott szállítások sem.

• Nem biztos, hogy pontos, lehet, lehagytam valamit, de 17 olyan esemény, kiállítás, rendezvényhez kötött adományátvétel, beszélgetés, gyerekeknek szóló program volt, amin részt vettünk, vagy úgy, hogy hozzánk jöttek műsorral, vagy mi utaztunk valahova.

• Helyben 20 ember dolgozott ezen, munkatársak és önkéntesek is, máshol, a gyűjtéseken, nagyon sokan, ezt nem tudom megbecsülni sem.

• Nincs becslésem arra sem, hány tonnát mozgattak meg a kollégáim…többször telt meg a nagy tárgyalónk adományokkal…amit naponta szállítottak, és töltötték újra.

Nagyon sok munka, csodálatos összefogás van ezek mögött a számok mögött. A tárgyi adományok széthordását most befejeztük. Megköszönjük, ha valaki pénzadománnyal támogat még minket, ebből a januári hónap kríziskezeléseit végezzük majd, tapasztalataink szerint ez mindig a legnehezebb hónap.

Köszönjük mindenkinek, hogy a tavalyihoz képest ezerrel több gyereket érhettünk el. …😊 Most, nagyon fáradtan, de nagyon nagy örömmel köszönjük meg mindenkinek az ehhez nyújtott bármilyen jellegű támogatását. Vasárnap zárul a téli tanodatábor is, és a karácsony eléri az igazgyöngyös munkatársakat is.

Boldog karácsonyt mindenkinek!