- Csudatarisznya • Igazgyöngy Alapítvány

Tehetséggondozó program az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskolában

Iskolánkban nagy hagyománya van a különféle projekteknek, alkotásközpontú programoknak, amelyek keretében diákjaink nem csak tehetségüket, de egyéni látásmódjukat, kreativitásukat is kamatoztatják.

Az idei tanévben is beszámolhatunk egy ilyen projektről, amely a Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, “A hazai és a határon túli művészeti tehetséggondozó programok támogatása”  program keretében valósulhatott meg három telephelyünkön, Komádiban, Biharkeresztesen és Körösszakálban 20 tehetséges diákunk bevonásával.

A projekt keretében a gyerekeknek alkalmuk volt elmerülni a roma irodalomban, megismerhették annak jeles képviselőit, alkotásait és természetesen a kapcsolódó hagyomnyokat is. Ezeket az irodalmi alkotásokat egyéni alkotásaikon keresztül dolgozhatták fel, miközben kamatoztathatták már meglévő ismereteiket és fejleszthették tudásukat a képzőművészet területén is. Persze nem csak egyénileg, de csoportban is alkothattak, nagyméretű akrilképeken fűzhették össze gondolataikat, gyúrták egységbe sajátos képi világukat.

Végül 20 egyéni és 7 kooperatív alkotás készült el, amelyek magukért beszélnek. Sajnos az idei évben a szokásostól eltérő módon ezeket az alkotásakat nem volt alkalmunk élőben megmutatni a nagyközönségnek. Mint sok más kiállításunk ez is csak online formában valósult meg, azoban ez mit sem vesz el a képek által nyújtott élményből.

mogatott szervezet: Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola. A szerződés száma:  NTP-MŰV-19-0069  .

A pályázat címe: Csudatarisznya  A projekt az  Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, “A hazai és a határon túli művészeti tehetséggondozó programok támogatása”  program keretében valósult meg.