- Egy nap Toldon - Nóri posztja • Igazgyöngy Alapítvány

Ma (is) nagyon pörgős napunk volt…Minden területen. Elképesztően sok szálat tartunk kézben, több településen a kríziskezelésben, az intézményekkel való kapcsolattartásban, külső kapcsolatok becsatornázásban, pályázati programokban, egészségügyi, szociális és oktatási területen is. No meg ott a társadalmi vállalkozás is.

Ma adták át a térfigyelő kamerarendszert, amit a 300 falus program keretében tudtunk beüzemelni. A rendőrséggel egyeztetve helyeztettük el a kamerákat. Nagyon profi rendszer, rendszámfelismerővel. Remélhetőleg nagyobb biztonságot hoz majd a faluban.

Tegnap indult el a focipálya építése, már a földmunkáknál tartanak.

Ma kiszállítottuk a program keretében vásárolt védőnői felszereléseket. 2,3 millió forint értékben vásároltunk bútorokat, eszközöket. Az önkormányzat elnyert egészségház-felújításra egy pályázatot, oda kerülnek majd ezek az eszközök, és lehetővé tesznek egy magasabb szintű egészségügyi szolgáltatást. Már tudjuk, hogy nyertes lett az önkormányzat játszótér-pályázata is, ebből a focipálya mellett ki tudunk majd alakítani a gyerekeknek egy kisebb játszóteret.

A 300 falus program része a kóborkutya ivartalanítás is, Toldon ugyan nincsenek ilyenek, de az ivartalanítási lehetőséggel többen éltek. Ma elszállították az első transzportot, egy hét múlva visszahozzák majd őket. Ezzel remélhetőleg a nem kívánatos szaporulatot megelőzhetjük.

Belehallgattam kicsit a Fiatal anyukák klubfoglalkozásába, és megnéztem a társadalmi vállalkozásban dolgozókat is, akik most a Gyöngy 2. épületénél a kerítést hozzák rendbe. Nagyon sok segítő megkeresést kapunk most, adományokat, szolgáltatásokat ajánlanak. 😊 És utalás is jön még mindig, az elvont támogatás pótlására, és a munkánk támogatására. Köszönet minden odafordulásért…