A Házi Gyermekorvosok Egyesülete – HGYE 2019. februárjában megkereste az Igazgyöngy Alapítványt és felajánlott 100 db Trumenba vakcinát (meningococcus B (agyhártyagyulladás) baktérium elleni védőoltást). Az volt a kérésük, hogy kifejezetten nehéz sorsú gyerekek kapják meg, akik számára a költséges (kb. 30.000 Ft/dózis) oltóanyag megvétele szinte lehetetlen kihívás lenne.

Az oltás szigorú szabályok szerint történhet, ezért nagyon örültünk Dr, Varga Béla háziorvos és Nagy Erika területi védőnő válaszának, hogy a biharkeresztesi Bocskai István és Gárdonyi Géza általános iskolákban elvégzik az igényfelmérést valamint az oltóanyag beadását az érintett 10-13 éves korosztályban. A két iskolában összesen 42 szülő adott beleegyező nyilatkozatot. A megfelelő védelemhez két adagot kell beadni, ez a fiataloknál júniusban és decemberben megtörtént.

Olyanok kapták az oltásokat, akiknek a családjuk nem tudta volna ezt a lehetőséget biztosítani. Ezért is nagyon köszönjük a HGYE felajánlását és Dr. Varga Béla valamint Nagy Erika önzetlen munkáját.