- Helyzetjelentés, 7.nap. - Nóri posztja • Igazgyöngy Alapítvány

Vasárnap van, talán csendesebb hétvégi nap, mint a tegnapi.

Van némi mozgás persze a távoktatásban is, a művészetis feladatokat páran most hétvégén oldják meg. Hétfőn megpróbáljuk növelni az elérések számát a gyerekeknél.

Én is hamarosan küldöm és megosztom itt is a kerettantervhez igazodó, az általános iskola első négy évfolyamára megírt feladatok 2. körét. Ezeket mi itt, a tankerülettel együttműködésben csináljuk, már az ötödik éve, de most, a helyzetre való tekintettel nyilvánossá is tesszük, hátha máshol is segítséget jelenthet.

A mai nap a jövő hét megtervezésével is telik. Próbáljuk a home-office üzemmódot mindenre kiterjedően megtervezni, a személyes érintkezéseket minimalizálni, ugyanakkor megpróbálni a leghatékonyabban segíteni is. Holnap megyünk Toldra is, segélyosztást tervezünk az önkormányzattal közösen.

Az egyik varrónőnk mintapéldányokat készített szájmaszkokból.. holnap megnézzük ezt is, és átgondoljuk, mit tudunk bevállalni ezen a területen.

Az idő lehűlt, az előrejelzés havat is mond, ez nem hiányzik most… reméljük nem tart soká, és felmelegszik megint az idő.

Nem vagyok nyugodt. Sem a vírus miatt, mert még mindig sokan nem értik, hogy csak az érintkezések számának csökkentésével lehetne mérsékelni a veszélyt, és nagyon fontos lenne otthon maradni. Sem azért, mert sokfelé látom, hogy hergelik egymást az emberek, főleg a leszakadó térségekben, osztják a posztokat, hol, mit osztottak, és fokozzák a feszültséget, amikor most türelemre és összefogásra lenne szükség. Megértem persze, ahol nincs tartalék, ott nem könnyű türelmesnek lenni, de ha most rombolják a bizalmat a települési önkormányzatok, vagy a segítő szervezetek felé, az nem vezet jóra.

Bizakodok persze, hogy a jövő hétre nő a felelősségérzet és a józan belátás, no meg a szabálytartás is.