Ma újabb fertőtlenítőszer-adagot rendeltünk. A családsegítőkkel összefogva juttatjuk el a csomagokat a családokhoz. Szappan, hypo, mosogatókendő, szivacs, és tájékozató leírás van benne, Eddig sikerült Biharkeresztes, Told, Berekböszörmény, Körösszegapáti, Körösszakál településekre juttatni, ma még Komádi és Mezősas következik, és e mellett egyedileg is adunk, itt, Berettyóújfaluban. E mellett felkészülünk egy következő körre is, a készlettel. Köszönjük a családsegítők együttműködését.
Így, együtt dolgozva sokkal hatékonyabbak vagyunk.

Az ösztöndíjakat postán juttatjuk el a családokhoz, kicsit előrehozva, a helyzetre való tekintettel. A későbbiekben pedig kiemelten figyeljük, hogy az ösztöndíjas tanulóink megfelelően vegyenek részt a távoktatásban.

Ma postáztunk egy adag rezsiutalványt is a rászoruló családoknak.

A pedagógusaink ma véglegesítettek egy hónapra előre tekintve egy sor művészetoktatási feladatot, amihez egy színes fénymásolópapírokból összetűzött „rajzos füzetet” készítettek. Ezeket ma eljuttatjuk a településekre, a csatorna pedig a gyerekétkeztetés lesz, amikor mennek az ebédért, akkor viszik el ezt is. Ahova nem sikerül így eljutnunk, oda postázzuk. Egy település kivételével az önkormányzatok mind partnerek voltak ebben. Ahol nem partnerek ebben, ott más megoldással kell próbálkoznunk. Köszönjük szépen az együttműködő önkormányzatok segítségét!

A tanodánk megkezdte a távoktatást. Izgalmas és nagy tapasztalatokat adó pedagógiai munka ez is. Próbáljuk segíteni azokat a gyerekeket is, akik valami miatt nem tudnak megfelelően kapcsolódni az iskoláikhoz.

Ma megduplázzuk a raktárkészletünket tartós élelmiszerből. Egyelőre nem osztunk, a terveknek megfelelően ezt a hónap végén gondoljuk, hiszen a helyzet ebben a tekintetben nem rosszabb, mint a korábbi hónapokban, a gyerekétkeztetés megoldott, a családok a jövedelemhez ugyanolyan ritmusban jutnak hozzá, mint eddig, és a boltokban is van minden. Az élelmiszerosztásokat, kríziscsomagok adását eddig is a hónap utolsó hetére koncentráltuk. Sok pánikkeltés van, reggel megrohamozzák az emberek itt is a Tesco, Lidl, Penny üzleteit, majd az üres polcok fotóit felrakják a facebookra… hogy nincs már semmi…. miközben a polcokat egy nap alatt újratöltik. A kisebb üzletekben pedig minden alapvető élelmiszer kapható. Annak a kommunikálása, hogy már nem kapható semmi, nyilván hatványozott félelemmel tölti el azokat, akiknek nincs pénze készletfelhalmozásra. És ez természetes, mindenki akkor nyugodtabb, ha a kamrájában, hűtőjében van egy kis tartalék.

Merül fel újabb terület is, pl. a pelenka, popsitörlő kérdése, mert ezeket eddig a napi kijárással szerveztük, de most ez nem lehetséges, a dolgozóinkat is védeni kell, a felkereső jellegű szolgáltatást minimalizálni. És ahol mi segítettünk ezzel, ott most ez hiányzik… dolgozunk a megoldás megkeresésén.

Közben folyamatosan igyekszünk felhívni a figyelmet azokra a szabályokra, amelyeket mindenkinek be kell tartani a járvány megfékezésére. Többek között arra is, hogy ne keltsenek pánikot, álhírekkel…

Köszönjük szépen a támogatóink segítségét, akik lehetővé teszik számunkra, hogy ebbe a helyzetkezelésbe a leghatékonyabban bekapcsolódhassunk. Mert csak együttműködésben győzhetjük le a járványt.