Különös kéréssel keresett meg minket december elején Dáloki László. Azzal, hogy szeretne az ünnepre pár napra elvinni magához 4 gyereket….akiknek szeretné emlékezetessé tenni 2018 karácsonyát. Nehéz ez, mert ismeretlenül az ember nehezen hoz össze ilyen kapcsolatokat… túl sok buktatója van. De elkezdtünk gondolkodni…és végül egy jó konstrukciót találtunk ki. Mezősasról, a Beri családból három gyereket választottunk, a legnagyobb, középiskolás Dominikára bízva a kisebbeket, és még egy mezősasi tanítványunkra, Kozák Amandára gondoltunk. Laci bácsi heteken át ismerkedett velük a facebookon, bevonva persze a Beri családból a szülőket is, majd 26-án eljött a gyerekekért. Ma jönnek haza. Az elmúlt napok élményben gazdagon teltek. Csodák Palotája, 3D mozi, kirándulások, szabadulószoba, cukrászda…és sok-sok játék, nevetés… Azt hiszem, a gyerekek egy életre szóló élményt kaptak. Laci bácsi és családja, mellett egy barátja, Szarvas Attila is beszállt…anyagilag is támogatva, és résztvevőként is ezt a hihetetlen vállalást. Ez egy karácsonyi csoda volt. És jó, hogy megtörtént. Megmutatott egy más világot a gyerekeknek, de mindenekelőtt egy olyan viszonyulást, aminek különösen szép üzenete van, ebben a megzavarodott világban. Köszönjük szépen ezt a csodát, Dálnoki László!