- Őszi szünet az Igazgyöngyben - Nóri posztja • Igazgyöngy Alapítvány

Az iskolai szünethez szoktuk igazítani a szabadságokat a többi területen is. Szóval, „elvileg” szabin voltunk. Gyakorlatilag pörgött a munka tovább.

Csak felsorolásszerűen:
Sikerrel zárult a toldi tanodatábor, több mint 60 gyerekkel, 3 tanodapedagógussal és 8 önkéntessel.

Az Ébredések Alapítvány szervezésében lezajlott XXIV. Közösségi Pszichiátria, Addiktológiai és Mentálhigiénés Konferencián bemutathattuk az Igazgyöngy prevenciós munkáját.

A Köz-Pont Ifjúsági Egyesület volt nálunk, ők a Szabolcs-, Hajdú- és Szolnok-megyei középiskolai diákönkormányzatokat fogják össze. 40-en voltak, a középiskolás dök-ös fiatalok mellett néhány munkatárssal, egy előadásban ismerkedtek az Igazgyöngy munkájával.

Budapesten az Artus Kortárs Művészeti Stúdióban Two Stories címmel Hanan Saif szír képzőművész/tanár szír és magyar meseprojekjének kiállítása/konferenciája, volt. A programban mi is részt vettünk, így a bemutatón is képviseltük az Igazgyöngyöt.

Támogatói egyeztetések voltak a szünetben is, a Freywille-el, a TIGÁZ-zal, a Prohuman-nal személyesen, emailben pedig sok mással..:), és ment tovább a munka a Schneider-rel is.

Fogadtunk adományokat is, és a Képzőművészeti Egyetemmel közös projektben egy, a bázisiskoláknak járó irodaszer-fénymásolópapír szállítmányt, közben még felkészültünk egy jövő heti APEH ellenőrzésre is.

Amerikai önkéntesünknek többen is szerveztek programot, hogy ne legyen egyedül a szünetben.

Holnap pedig folytatódik a tűnemezelés tanulása Ujvári Lászlóval….ezen 4 kollégánk vesz részt.

Ahogy a novemberi naptárunkat elnézem…nem lesz egyszerű hónap. És ez csak fokozódni fog decemberben, ahogy közeledik a karácsony.
De remek a csapat. És sokan vannak mellettünk. Menni fog.

  •