- Prioritások a koronavírus idején • Igazgyöngy Alapítvány

Kedves Támogatóink,
a rendkívüli helyzetre tekintettel kérünk most segítséget.

Próbálunk segíteni azoknak, akiknek nincsenek meg a feltételeik a koronavírus elleni megfelelő védekezésre.
A prioritások most nálunk az alábbiak szerint alakulnak, egyrészt azért, mert nem tudunk mindent megoldani, másrészt mert van, amit a rendszeren belül, együttműködésben kellene…és van, ami az iskolák feladata. Most sokan írnak nekünk, mindenféle ötlettel, ajánlattal, nyilván a segítőkészség jegyében, de tudnunk kell reálisan felmérnünk a helyzetet, amennyire ez lehetséges.

Szóval, a prioritások nálunk:

1.fertőtlenítőszer és vitamin nyújtása
2. az étkeztetés kérdése
3. a távoktatás feltételei

Hétfőn szeretnénk vitaminból és fertőtlenítőszerből, meg szappanból álló csomagokat készíteni, és eljuttatni oda, ahol szükség van rá, és amennyit bírunk. Itt most az a térség a célzás, ahol dolgozunk, ezért kérjük, ne írjanak más megyékből, mert nem bírunk többet… Ehhez szükségünk van támogatásokra, mert jelenleg csak szappanból van a raktárunkban. Akár pénzbeli támogatást, akár tárgyi adományokat ebben szívesen fogadunk. Kérjük, mást most ne küldjenek, se használt ruhát, se könyveket, mert most nem tudunk vele foglalkozni.

Hétfőn látjuk át azt is, melyik önkormányzat hogyan rendelkezik az óvodai-iskolai étkezéssel kapcsolatban. Most elég vegyes a kép, van, ahol ételhordóban elvihető, és van, ahol felfüggesztik a főzést. Ezzel kapcsolatban próbálunk információkat szerezni, és megnézni, milyen segítség hiányzik. Később ezzel kapcsolatban is írunk majd.

A távoktatás feltételei az érintett családok többségében nem adottak digitális úton. Ezt mi nem fogjuk tudni megoldani, mi csak abban tudunk gondolkodni, hogy a mi oktatásunkkal mit teszünk, hogy valamennyire folyamatossá tehessük… és a tanulói jogviszonyt ne érintse.

Köszönjük, aki segít…nekünk. De ne feledjük, mi csak itt, a Berettyóújfalui Járásban dolgozunk. A leszakadó térségekben viszont mindenhol vannak nehéz helyzetbe került családok. Biztos vagyok abban, hogy a Gyermekjóléti Szolgálatok, Családsegítők, Védőnői Hálózatok sehol nem utasítják el a segítséget, fogadják, és eljuttatják a rászorulókhoz a fertőtlenítőszereket, vitaminokat.

Ha összefogunk, nem lesz baj. Reméljük.