Ez is egy neszesszer, de nem egyszerűen neszesszer. Ezt a termékünket jelképnek szánjuk, a menstruációs szegénység elleni küzdelem jelképének. Sokan, sokféleképpen küzdenek ennek visszaszorításáért, mely kimondva vagy kimondatlanul sok-sok fiatalasszony és lány életét megkeseríti. Mi a magunk módján, a saját eszközeinkkel akarunk ellene harcolni: az új neszesszerrel. Formája úgy lett kialakítva, hogy alkalmazkodjon a modern nők dinamikus hétköznapjaihoz. Praktikus, divatos, cipzárral könnyen nyitható. Kényelmesen belefér 10-12 db betét, ezek mellé tampon, vagy akár nedves törlőkendő.

A terméken azoknak a lányoknak, asszonyoknak a kézimunkája került középpontba, akikért ez a kampány szól.A tervezés folyamatában fontos szempont volt, hogy a hímzés legyen a központi elem, a forma is kiemelje azt. Ennél a termékünknél a minta, a forma ez marad, de közöttük sosem lesz két egyforma, mert a hímzés és az alap mindig mássá teszi. Legyen ez a „jelvény”, a „jel”, hogy összetartozunk, hogy segíteni, tenni akarunk. Használjunk pille tokot!! A neszesszer megvásárlásával az Igazgyöngy Alapítvány menstruációs szegénység elleni munkáját támogatod. Használatával egy kis közösséget alkotsz azokkal, akiknek fontos a női méltóság védelme, akik segíteni akarnak ezeknek a lányoknak, asszonyoknak.
Küldd el hát ismerőseidnek, barátaidnak is a linket.

A rajz, mely a mintát ihlette Miczura Daniella 11 éves tanítványunk munkája.