TÁMOP-5.2.5/B-10/2-2010-0187

Egy lépéssel előrébb

Az Igazgyöngy Alapítvány a gyermekek és fiatalok társadalmi integrációját segítő pályázati kiírásra a toldi integrációs modell továbbfejlesztésére támogatást nyert a TÁMOP-5.2.5/B-10/2-2010-0187 projekt keretében, 43 100 000 Ft-os keretösszeggel. A projekt megvalósításának időszaka 2012. június 1.–2014. május 31. A projektben, amelynek címe „Egy lépéssel előrébb”, a 12-29 éves korosztályú társadalmi-szociális hátránnyal küzdő fiatalok érdekében olyan alacsony küszöbű szolgáltatásokat nyújtanak, melyek hozzájárulhatnak a fiatalok esélyinek növeléséhez és a település jelenlegi állapotának pozitív megváltoztatásához. Ez jelenti a felkereső jellegű kapcsolattartás mellett a folyamatosan biztosított információk elérését, és különféle programszervezéseket, melyben fejlesztések, családtervezési és gondozási képességek, társadalmi részvételre irányuló ismeretátadások, szabadidő-szervezések, közösségszervező programok, tehetséggondozás, felzárkóztatás folyik majd. A projekt szoros kapcsolódási pontokkal működik majd az alapítvány egyéb esélyteremtő kezdeményezésével.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

2012. június hónap rendezvényei

• Időpont: 2012. június 15.
    Téma: A családi összetartozás jelentősége.
    Foglalkozás vezető: Karancsi Anita
  • Időpont: 2012. június 18.
    Téma: Harmóniában önmagunkkal és a környezetünkkel. Foglalkozás vezető: Kovács Lajos László
  • Időpont: 2012. június 20.
    Téma: A mozgás, metakommunikáció, mint az egyén üzeneteinek eszköze. Foglalkozás vezető: Szalontay Zoltán
  • Időpont: 2012. június 25.
    Téma: Újrahasznosítás. Miből tudunk ügyességi játékokat készíteni? Foglalkozás vezető: Török Zita
  • Időpont: 2012. június 26.
    Téma: A sport, mint a szabadidő eltöltés és az együttműködés képességégnek eszköze. Foglalkozás vezető: Berényi Anna
  • Időpont: 2012. június 27.
    Téma: Közösségfejlesztés, a közös étkezés öröme, egészséges táplálkozás. Foglalkozás vezető: Karácsony Imréné
  • Időpont: 2012. június 29.
    Téma: A személyes higiéné, a harmonikus megjelenés, mint az egyén üzenete a közösség számára. Foglalkozás vezető: Pappné Vajda Erika