BADUR ALAPÍTVÁNY

Gyógynövények termesztése, gyűjtése

A BADUR Alapítvány támogatásával 2014. áprilisától indíthatjuk meg gyógynövénytermesztő és gyűjtő projektünket. Reményeink szerint olyan munkahely alapjait teremthetjük meg, amely sok embernek ad majd munkalehetőséget a jövőben.

2014. április 16.

Megtörtént a talaj-előkészítés és a gyógynövények elvetése.

2014. május 12.

Minden termesztett gyógynövény (körömvirág, articsóka, máriatövis) kikelt a területen.

2014. május 14.

Folyamatos talajápolás történik a területen, öntözéssel egybekötve.

2014. június 13.

Folyamatosan gondozzák és ápolják a gyógynövényeket és a területet. Közben a körömvirágok betakarítását elkezdték.

2014. június 25.

Az öntözés, ápolás, betakarítás és egyéb utómunkálatok folyamatosan zajlanak, melyeket a növények meghálálnak.

2014. július 17.

A körömvirág szedésének folyamata látható a képeken, mely már mindennapossá vált a területen. Az utolsó képen a máriatövis virágzás előtti állapotát lehet megfigyelni.

2014. július 25.

Az esőzések hatására intenzív növekedés tapasztalható az articsókánál.

2014. augusztus 1.

A megjelenő gyakori esők sajnos nemcsak a gyógynövényekre hatottak pozitívan.

További munkálatok (gyomlálás) és beavatkozások szükségesek a területen.

A BADUR Alapítvány is támogatja az Igazgyöngy munkahelyteremtésre irányuló tevékenységét.

Az Alapítvány munkatársai nem egészen egy éve látogattak el először hozzánk, majd többszöri találkozás után lehetőséget kaptunk egy pályázat benyújtására. Tetszett nekik az ötletünk, és támogatást kaptunk, hogy beindíthassuk a gyógynövénytermesztést és gyűjtést Toldon. A bemutatókertekben az idén articsókát, körömvirágot és máriatövist termesztettünk. Szeretnénk bővíteni a tevékenységet, ami reményeink szerint a későbbiekben munkát és megélhetést adhat a családok számára.

A BADUR Alapítvány Laoszban és Magyarországon több területen és több szervezetnél is segít.

BADUR Alapítvány – Keltető program