BADUR

„AMARI” projekt

Badur Foundation logoA Badur Alapítvány hátrányos helyzetű, szegény illetve mély-szegény közösségek életminőségét hivatott javítani programok támogatásával, fejlesztésével, esetenként kezdeményezésével. A londoni székhelyű alapítvány az Egyesült Királyságban, Laoszban és Magyarországon van jelen és működik együtt helyi vagy regionális civil szervezetekkel.

Az ő segítségükkel már belefogtunk a gyógynövénytermesztésbe és most újabb támogatást kaptunk, hogy továbbléphessünk, ugyancsak a munkahelyteremtés irányába. A projekt neve „AMARI”, romani nyelven azt jelenti, hogy a „MIÉNK”.

Ebben az általunk begyűjtött, megtermelt növények felhasználásával saját élelmiszeripari termékeket szeretnénk készíteni. Fő termékeink csipkebogyó-, kökénylekvár és különböző zöldségchipsek. A jövőben bővül majd a repertoárunk, igazi brandet szeretnénk létrehozni.

A Badur támogatásával készül el a lekvárfőző- és feldolgozóüzem Toldon. A felújítási munkák már folynak. Hamarosan üzembe helyezhető lesz az „AMARI” épülete. Közben pedig folyik a SZUNO-val való összekapcsolás, az élelmiszeripari termékek dizájnját is megtervezzük, és betanítjuk a csomagolás elkészítésére is a toldiakat.