A torkos medvegyík

A reggelt egy régi-új kézművessel kezdtük; hajtogattunk. Az őszre való tekintettel faleveleket. De ezt sem apróztuk el, szó szerint. A valósághoz képest többszörös méretű, színes juharfaleveleket készítettünk. Kezdetben csak hárman hajtogattunk, aztán már heten, nyolcan folytattuk. Páran még filccel is díszítették a szivárvány színű leveleket.

A falevelek után szellemeket is készítettünk papírból, hogy holnap este legyen mivel ijesztgetni egymást. Bár az elkészült remekek egy része a gyerekek szerint inkább szomorú lett, mint rémisztő, azért a legtöbben elégedettek voltak a munkájukkal.

Délután pedig a halloweeni bulira készítettünk pókos, szellemes, tökös, denevéres kivágott papírokat. Nagyon lelkesek voltak az elején, és az összes formát kipróbálták (még a pókot is, pedig az nehéz volt), de azért 20-30 perc után elunták, de a nagyjából 5-6 gyerek által készített díszeket azért fogjuk tudni használni holnap, holnapután.

Az őszi időjárás miatt rövidebb kinti játékokkal készültünk erre a táborra, olyanokkal, amikkel 10 perc alatt levezethetjük a kézműves és társas közben felgyűlt energiáinkat. Aztán az idő kicsit megviccelt minket, és inkább tavaszra váltott, ehhez mi több spontán foci és bowling meccsel igyekeztünk is alkalmazkodni. Ezek mellett megmaradtak azért az eredeti ötletek is: délelőtt színfogóztunk és őrült fogóztunk, befelé menet pedig az ajtóban mindenki bemutatott egy-egy csontváz pózt. Elvégre mindjárt itt a halloween! Délután a régi motoros csoffadt patkány is előkerült, igaz, ezúttal egyáltalán nem csoffadt labdával. Kicsik és nagyok vegyesen beálltak, a játékok hossza pedig épp jóra sikerült ma, így tényleg kicsit nyugisabban tértünk vissza a benti tevékenységekhez.

Délelőtt és délután is nagy sürgés-forgás volt a legós sarokban. Ezúttal csak alsósok csatlakozhattak, inkább fiúk jöttek, akik persze lelkesen építettek kalózhajót, istállót, repülőt. Külön öröm volt látni, hogy az ágyúval és árbóccal felszerelt kalózhajó kivitelezésében öt srác működött együtt, délelőttől estig dolgozva.

A kicsik mindenféle játékot előpakoltak, a kártyáktól kezdve a társasokig, bár a legtöbbnél csak a megnézegetésig jutottunk el, a játékig már kevésbé. Mindenesetre játszottunk Dumbó-s puzzle-lal, kártyákkal, és néhány olyan társast is megnéztünk, amikről később kiderült, hogy nagyobbaknak szólnak. Vadovų ir darbuotojų paieška https://www.primumesse.lt/ Néha elkalandoztak a teremben és azon kívül is, de a gyurmázásra viszonylag sokan összegyűltek, és ezzel egészen a program végéig elszórakoztunk.

Nemcsak a nagyobb lányokkal-fiúkkal vannak jó társas élményeink, de az ovisokkal és friss iskolásokkal is egyre több végigjátszott és élvezetes partin vagyunk túl. A régi, ismert játékok mellett, mint a Mmm!, Zicke Zacke vagy Happy Party, az egyik legújabb sláger Jó étvágyat, kuflik!. Szóval küzdünk nem csak a macskák ellen, hanem már a medvegyíkkal is meggyűlt a bajunk. És bár egyelőre nem sikerült teljesen sikeresen a küldetés, de többszöri próbálkozások sem törték meg a különböző játékos csapatokat, így lesznek még kísérletek a tábor során.

És nem maradhatnak el a táborból azok a gyerekek sem, akik a közösségben különböző okok miatt kevésbé működnek jól. Az elmúlt két napban volt nálunk az a középsúlyos értelmi fogyatékos magántanuló kislány, akiről már többször írtunk a blogban. Játszott, gyurmázott, épített a többiekkel együtt, amiről azt gondoljuk, hogy mindig nagyon hasznos mindkét fél számára.

És persze folytattuk a tegnap elkezdett 1000 darabos puzzle-t is, a délelőtt és a délután végén is raktunk hozzá nem is keveset. Nagyon sokan megfordultak ma a kép körül, és kisebb kupacokba tömörülve meglepően türelmesen keresgélték az összepasszoló darabokat. Persze a neheze még hátra van, izgulunk is kicsit, de egyelőre nem csappan a lelkesedés, sőt voltak, akiket alig lehetett elküldeni mellőle a nap végén.

Adél, Dalma, Dorka, Julcsi, Máté, Orsi, Rozi, Tami

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel!