Dicke Damonen

Sok szempontból különleges játék ez. Ha csak a kivitelezését nézzük: az eredeti készlettel megegyező játékot rakhatunk össze minimális költségvetéssel, olyan eszközökből, amik jó eséllyel otthon is megtalálhatóak. A játékhoz ugyanis nem kell más, mint négy különböző színű cipőfűző (kék, zöld, sárga, piros – a víz, a föld, a levegő és a tűz megfelelőiként), ezek mindegyikéből egy hurkot hozunk létre úgy, hogy összekötjük a két végüket, és bizony, még ezek a csomók is szerepet kapnak a játékban, nem is kell arra törekednünk, hogy láthatatlanná tegyük az illesztéseket. Ezen kívül kell még 10-10 bábu a madzagokkal megegyező színben, és rajtuk kívül még 10 fehér bábu.

Négy madzag, ötven társasjáték-bábu, és egy zsák, ami játék közben a bábuk húzására alkalmas, egyébként pedig az egész játékot tarthatjuk benne. Ránézésre ennyi a játék, ezekből viszont fordulóról fordulóra új pályát, izgalmas területfoglalós stratégiai játékot állíthatunk össze.

ddAhogy a képeken is látszik, mi még ezen a konstrukción is egyszerűsítettünk: a bábukat fakockákkal váltottuk ki. Ennyi figuránk nem volt ugyanis kéznél, és ezekből a szögletes fagyöngyökből még olcsóbban elő tudtuk állítani a játékhoz szükséges készletet.

20140826_134934