For sale

A For sale nevű társasjátékot tél végén tanultuk, és hamar az egyik kedvencünké vált.  Ez volt az első társasjáték, amit elkészítettünk és a tavaszi szünetben (több másik játékkal együtt) megtanítottuk a gyerekeknek és azóta is viszünk minden alkalommal.

A játék két körből áll. Az egyikben a másikat túllicitálva kell a különböző értékű ingatlankártyákat megszerezni, a második körben pedig vaklicittel pénzre váltani az ingatlanokat.

Az eredeti változatban különböző ingatlanok vannak, de mi úgy gondoltuk, hogy sokkal érdekesebb lenne (és nem mellesleg megcsinálni is könnyebb), ha az ingatlankártyák helyett állatokra licitálnánk.

Az elkészítéshez rajzlapokra, filcre/ceruzára, illetve zsetonokra van szükségünk.

A rajzlapokat 60 darab egyforma kártyára vágjuk. A 60 darab kártyából harmincat megszámozunk 1-től 30-ig és ezekre rajzoljuk az állatokat. A maradék harminc kártyára a második körben lesz szükségünk, ezek a pénzkártyák. A pénzkártyák 0-tól 15 000-ig számozódnak és mindegyikből kettő van (kivéve ezresből, abból egy sincs). Zsetonoknak mi üdítős/sörös dobozok nyitóit használjuk, a szürke ezret ér, a piros kétezret. Érdemes hozzá kártyavédő tokot is beszerezni, főleg ha gyerekekkel játsszuk, így tartósabb lesz, amit készítettünk. Nem lehet azt mondani, hogy nem időigényes, de mindenképp megéri. Aki nem hiszi, nézze meg a képeket.

for sale

for sale2

for sale3