High society

„A High society-ben van 55 pénzkártya és azzal küzdünk 12 másik kártyáért. Végtelenül egyszerű és mégis zseniális. És tényleg 70 kártya az egész, semmi több.” Ennyit írt Máté, amikor felfedezte a játékot, persze több se kellett, rögtön kedvem kerekedett elkészíteni. Kicsit monoton, de nem egy igazán nagy munka legyártani a kártyákat, főleg ha nem kezdünk el nyomdázni rájuk csak úgy díszítésként.

Legfeljebb öt résztvevője lehet a játéknak, így a pénzkártyákat öt különböző színben kell elkészíteni, és itt kivételesen nem kell egyforma hátlapokat gyártani hozzájuk. Egyszerűen ki lehet vágni színes lapokból vagy kartonokból, szokás szerint a játékboltokban kapható átlátszó kártyavédő fóliákhoz méretezve. Összesen 11 darab kell minden színből, egy-egy a következő címletekből: 1 000, 2 000, 3 000, 4 000, 6 000, 8000, 10 000, 12 000, 15 000, 20 000, 25 000.

highsoc_pénz

A maradék 16 kártyát valami megmagyarázhatatlan okból nem rajzoltuk meg, hanem letöltöttük és kinyomtattuk, de nem ördöngősség elkészíteni azt sem. Szükség lesz még a társadalmi ranglétrát jelképező tíz kártyára: 1-től 10-ig meg is számozzuk őket, ezekre licitálunk a játék során. Van ezen kívül három darab kétszeres szorzó kártya, egy felező, egy mínusz öt pontos, és egy tolvaj, ami egy kártya veszteséget jelent.

Ennyi az egész, valójában 71 kártya.