Írásos projekt

Emoji-sztorik

A bátor munkás

Hol volt hol nem volt. Volt egyszer egy ember, aki minden nap dolgozott. Amikor felkelt elkezdett felöltözni, vett magának egy cipőt. Ezután megnézett egy filmet a hegyekről és egy hegymászóról, aki felment a hegy csúcsára, ahol volt egy vár, ahol nagyon hideg volt. Egyszer egy sárkány arra repült. A sárkány mérges volt és tüzet fújt az ember felé, aki ettől megijedt, de aztán összeszedte magát, felöltözött lovagos ruhába és elkezdett verekedni a sárkánnyal. Az ember ráugrott azt’ megölte a sárkányt. Megmentette a királylányt aztán elvette feleségül. Vége.

A herceg és a sárkány

Egyszer volt hol nem volt volt egyszer egy herceg. Összeszette cuccait és eldöntötte hogy elmegy világot látni. Ment hegyeken túl, szél viharokon át míg megérkezett egy várba. Nagy ordítozást hallott a várból.Beljebb ment látta hogy egy sárkány van a várban és egy hercegnő. Ott volt egy unikornis is és az segített neki. A szarvával pajzsot csinált ami nem égette meg a herceget. A sárkány óriási volt. Harcolt a herceg a sárkánnyal mert a hercegnő segítségért kiáltott. Órákig harcolt a herceg a sárkánnyal míg nem legyőzte a herceg, és a sárkány meghalt. Az unikornis kihozta a leányt a toronyból. Találkoztak a herceggel és egymásba szerettek és össze házasodtak. Olyan lakodalmat csaptak hogy az hétvilágra szoló volt.És boldogan éltek míg meg nem haltak vége.:)

A robot és az aranyfejű ember

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy aranyfejű ember. Az nagyon szeretett szerelni csavarhúzóval, csavarral és fogaskerékkel. Az aranyfejű ember elment a barátjához az egyenes úton, mikor felhős idő volt. A csavarhúzóval egy robotot épített a barátjával azért, hogy szedje fel az udvaron a szemetet. Két napig dolgoztak rajta, mire sikerült a robotot elkészíteni. A robotot tojással, zöldségekkel, hamburgerrel, pizzával és süteménnyel kellett etetni, hogy dolgozzon. Az aranyfejű ember azt mondta, hogy tilos a robotnak adni gyümölcsöt, mert elromlik. Ezért az anyuka sok pizzát készített a robotnak, hogy segítsen a munkában. Végül a robot egészséges lett. Addig élt a robot, míg el nem romlott.

Sztorikockás mesék

A könyv kutatása

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy gyerek, aki számolta a pénzt. Elkezdte számolni a pénzt és vett belőle egy könyvet, és azt olvasta. Utána a gyerek elkezdett mélyre ásni, mert a könyvet el akarta dugni. Elkezdett vágni az ültetéshez és vágott és vágott és vágott … Papírt vágott, hogy a könyvet eltakarja. Eltelt 10 óra. Nem bírta ki, hogy ne olvasson, és elkezdett mélyre ásni, csak ásott, csak ásott, csak ásott… A gyerek nevetett vidáman, örült neki, hogy megtalálta a könyvet. Utána a gyerek szépen hazament a könyvvel, de nem volt kinyitva a szülei ajtaja. És köhögött a kisfiú az ajtó előtt, mert beteg lett, annyira hideg volt kint. Becsöngetett az ajtón és utána be is kopogott. De akkor sem jöttek ki, és a gyerek kint maradt és most is ott áll, ha meg nem fagyott.

Cím nélkül

Leásott a föld alá egy kisfiú. Talált egy alagutat, amibe beleesett. Utána talált egy polcot, amin volt egy pohár és el akarta érni. Leverte a poharat és széttört. Az üvegben egy pók volt, ami megmarta a kezét. A marástól hallani kezdte a pókokat. A pók azt mondta, hogy minden életét látta a kisfiúnak és ott volt egész végig mellette. Azt hitte, hogy hallucinált és belerúgott a kőbe. Ettől visszatért a való világba.

Interjúk

1

-Szia Máté!
Hogy érzed magad itt a Tanodába?
-Jól szereti ezt csinálni.
-Milyen volt az út idefelé?
-Elég gyorsan eltelt az idő mert dolgoztam a laptopon.
-Jó apukának érzed magad?
-Egyenlőre életben tartottam úgy hogy még könnyű még kicsi de hogyha nagy lesz szemtelen lesz stb.
-Amikor Orsi terhes volt hogy éreztétek magatokat?
-Mindig más volt több nyire jól érezték magukat és volt olyan napok amik nehezek voltak.
-Ki a kedvenc gyereked itt a tanodába?
-Teljesen egyértelmű hogy nem tudok választani.Veled is volt nagyon jó és nagyon nehéz foglalkozások is.

2

-Szia Barbi! Én vagyok az, Regina. Szeretnék tőled kérdezni valamit. Ki a fiúd?
-Senki.
-Ha nem akarod elmondani, nem baj.
-Jól van.
-Nem fenyegetlek azért, mert te vagy a legjobb barátnőm.
-Oké.
-Milyen mesét szeretsz?
-Spongyabob.
-Melyik részét szereted a Spongyabobnak?
-Hát amikor kirúgják.
-Az jó mese. Mi a kedvenc ételed?
-Rántott hús.
-Óó .Az nagyon jó. Mi a kedvenc mesefilmed?
-Hófehérke és a hét törpe.
-De én az olyanra is gondolok, mint mondjuk Luna …
-Soy Luna.
-Mi a kedvenc társasjátékod?
-Hopping.
-Mi az a Hopping?
-Nem tudod?
-Nem?
-Nem tudod? Majd elmondom.
-Milyen állatot szeretsz?
-Hú, medvét.
-Medvét. Jó volt veled találkozni, Barbi, legközelebb is csinálok neked interjút!

3

-Üdvözlöm, Lencse Máté.
-Seres Brendon Mateusz.
-Az a te géped?
-Az? Nem az a feleségem laptopja, csak én is szoktam használni.
-Nagy a hajad?
-Hát látod. Szerinted nagy?
-Ahan.
-Akkor nagy.
-Ki vágja a hajadat?
-Van egy fodrászom, aki viszont messze lakik tőlem, régen nem voltam már nála, úgyhogy legutóbb bementem egy olyan hajvágó szalonba, ahol gyorsan levágják az ember haját.
-Ott mi volt? Amikor levágták a hajad? Utána.
-Levágták a hajamat, kifizettem a hajvágásért a pénzt. És azt hiszem, hogy utána az anyukámmal találkoztam, és jött át hozzánk unokázni.
-Mit szeretsz csinálni?
-Mikor?
-Ilyenkor.
-Hát ilyenkor veletek szoktam lenni, és ilyenkor legjobban talán társasjátékozni szeretek veletek
-szép napot. csá.
-csá

Rap

Tanodában a tanulás
olyan mint a lazulás.
Skypeolni néha kell
de ha fű zöldell
akkor irány a focipálya
ahol én vagyok cselezés királya.
A barátokat kicselezem
és utána kinevetem,
de valamikor engemet is kicselezenek,
de engemet is kinevetnek

Ajánlások

Miért tanulj meg olvasni

Tanuljatok meg olvasni, mert akkor tudtok szöveget olvasni a Ferrariról, Bugattiról, Mercedesről, meg tudjátok tanulni hogyan kell vezetni és lehet olvasni fociról is. Ha nincs iskola, tudok olvasni és az jó.

Könyvtár

Menjetek el könyvtárba, mert mindent megtudtok! Van matek, angol, német, magyar és még sokféle könyv. Aki akar, tud olvasni, vannak régi könyvek meg vannak újak is. Gyerekek, nektek is jobb lesz, ha tanultok, nem beszélgettek az órán. Okosabbak lesztek, ha könyvtárba mentek!

Ong-bak

Az Ong-bak egy verekedős film, amiben a főszereplő edzést tart verekedésből. Az egész filmben ilyen verekedési technikákat mutat. Kicsiknek nem ajánlom, mert akkor máson is kipróbálják és eltörhetik a lábukat és a kezüket. Azoknak ajánlom, akik tanulni szeretnének belőle mozgásokat és trükköket, hogy hogy fogják le az ellenfélt.