Foszforeszkáló festékkel

Ennek a gyönyörűségnek a láttán egyértelmű volt, hogy nekünk is ki kell próbálnunk, de lehetőleg minél előbb, és ha van rá mód, akkor a gyerekekkel együtt. Nem a legésszerűbb választás egy kézműves foglalkozásra, mégis megoldottuk és azt mondhatjuk, hogy megérte. Nem kell hozzá sok minden, csak kisebb méretű befőttesüvegek (minden önkéntes utaztatott néhányat a hátizsákjában, nem gond), foszforeszkáló akrilfesték (hobbiboltban kapható, de nem mindegyikben, és nem kifejezetten olcsó), és ecsetek, na az szerencsére tényleg nem jelentett problémát, volt elég.

A festékből két doboznyit vettünk, és egy kicsi maradt is belőle, pedig jó sok gyerek kipróbálta, hogy milyen vele festeni. Az üvegeket mi kívülről pöttyöztük, így is ugyanolyan jól néz ki, viszont sokkal könnyebb megcsinálni. Lehet kísérletezni más mintákkal, szépek a pöttyök is, de akár egy egyszerű spirál is nagyon-nagyon látványos tud lenni.

Fantasztikus volt, amikor a festés közbeni folyamatos kérdezgetés után a saját szemükkel is látták, hogy tényleg világít a sötétben. Már csak emiatt is megérte beszerezni ezt a festéket.A sötétben fotózáshoz sajnos nincs megfelelő technikánk, de az alábbi kép alapján el lehet képzelni. Aki nem hiszi, járjon utána!

20140904_220043