Bonomix

Ezzel a játékkal inkább a kisebbek szeretnek játszani, észre sem veszik, hogy a játék közben erősen koncentrálnak, izgulnak, hangosan nevetgélnek.

Nagyon kedves kis tojásformák vannak a kártyákon, Tojás Tóbiás a nevük. Összesen 54 darab kártyából áll a pakli, illetve 60 korongra van még szükség a pontozáshoz. A játék lényege, hogy az asztalon lent lévő 7 db kártya egyikével megtaláljuk az azonosságot a középre lehelyezett Tojás Tóbiással. A játék nehézsége, hogy nem csak egy dologban kell egyeznie a két tojásnak, hanem minimum két azonos tulajdonsággal kell rendelkezniük. Amit meg kell figyelni: a feje, a teste (póló), a nadrágja.

A játék menete: Körbe lehelyezünk az asztalra 7 db kártyát. Középre felfordítunk egyet. Mindenki keresi a megfelelő kártyát, aki megtalálta, rámutat. Ha jó tojásra mutatott, akkor kap egy korongot, ha rosszra, akkor vissza kell adnia egy korongot. A játék addig tart, amíg el nem fogynak a lapok. A végén az a nyertes, akinek a legtöbb korongot sikerült összegyűjteni.

Ha nincs olyan kártya, ami minimum két tulajdonságban egyezik a középső lappal, akkor azt félretesszük. Ha több jó megoldás is van, akkor értelemszerűen a gyorsabb játékos kapja a korongot.

A játék leírásában az szerepel, hogy 2-4 fő játszhatja ezt a játékot, de többen is lehet játszani.

Nagyon hasznos ez a játék, hiszen végig erősen kell koncentrálni, szükség van a jó megfigyelésre és memóriára is.

bonomix