Jaipur

A Jaipur volt az első kifejezetten kétszemélyes társasjáték, amit a gyerekeknek megtanítottunk, és bár azóta bővült a lista (pl.: Limes, Mr. Jack Pocket), még mindig úgy érezzük, hogy ez az a terület, ahol sokat kell fejlődnie a repertoárunknak – vagy a társasjáték-piacnak.
DSC05259A Jaipur egyébként könnyen tanulható, gyorsan elsajátítható, így akár nélkülünk is szívesen játsszák. A játékidő bőven meghaladhatja a fél órát, így kifejezetten akkor ajánlott, ha van idő elmélyülni benne. Éppen ezért a tanulások során nincs rá időnk, ugyanakkor nagyon jó elővenni a játékot, ha ketten kimaradtak egy hosszabb társasból és értelmes időtöltést szeretnénk biztosítani nekik, vagy ha elve csak ketten akarnak játszani, de unják az absztrakt játékokat. Ezek a szituációk pedig gyakran előfordulnak, ezért tartjuk fontosnak a kétszemélyes társasjáték kategóriáját. Sajnos a Jaipurban túl nagy szerepet kap a szerencse, hiszen sok múlik azon, hogy milyen lapokat húzol, így előfordulhat, hogy a legjobb játékoddal is kikapsz egy kezdőtől, ami persze nagyon frusztráló tud lenni. Emellett persze nagyon jó elemei is vannak: szinte végig nagyon feszült a légkör, hiszen nem tudhatod, mikor csapják le a kezedről az árukat, amikre körök óta gyűjtesz. Döntési helyzetekben nagyon erős játék a Jaipur, hiszen rajtad múlik, mior veszel meg valamit, mekkora menyniségben, folyamatosan mérlegelned kell, hogy gyűjtsél-e még vagy vásárolj. Sőt, igazából a játék végéről is Te dönthetsz, ami például egy nagyon jó taktikai elem.
jaipurÖsszességében tehát jó szívvel ajánljuk. A fent leírt kisebb problémáktól eltekintve még mindig ez a legkomplexebb kétszemélyes társasjáték, amivel játszani szoktunk.