Mr. Jack Pocket

Talán a névből is kiderül, hogy kiszerelésében egy zsebbe való játékról van szó, amit játszani is elég kis helyen lehet. A Mr. Jack  sikere sarkallta arra az alkotókat, hogy legyen egy új, kompakt kiadás. A nagytestvér is kétszemélyes játék, de mind kivitelezésében, mind szabályrendszerében összetettebb. Az egyszerűsítés viszont remek megoldásokat szült, így legalább olyan jó játékot készítettek – ha nem jobbat -, mint az eredeti. DSC05732

Hasfelmetsző Jack mindenféle álruhában bujkál előlünk, mi pedig Holmesként keressük őt Watson és kutyánk segítségével. Elsőre talán nehéz elsajátítani a szabályokat, mert sok eredeti megoldást alkalmaztak a szerzők, de ha átlátja az ember, akkor egy valóban könnyed, pörgős, de azért izgalmas nyomozás részese lehet. Nem ez a legmélyebb, legkomplexebb játékunk, de sok taktikai elem található benne, és valóban sok múlik a magán a játékoson: sikerül-e elbújni vagy elkapni, szereptől függően.
022Az a típusú kétszemélyes játék, amit előkap az ember és már játszanak is. Mi leginkább tanulás során használjuk, ráhangolódásként (egymásra, a környezetre, az ülésre), levezetésként (zárjunk jó élménnyel, ilyet is lehet nálunk), vagy két feladat között (ráérünk, nem rohanunk, tanulunk, ha van kedvünk).