A kis herceg

Már lehet a szép kivitelezés és az építkezős jellege is megnyerte a gyerekek tetszését, de valószínűleg nem csak emiatt játszottunk sokat vele a nyáron. Végre ez is egy olyan társas, amit kisebbekkel, tíz év alatti gyerekekkel, is tudunk játszani, még ha egyelőre nem minden elemét látják át.

A játék során a feladatunk, hogy egy bolygót építsünk a kis hercegnek. A bolygón a történetből ismert szereplőkkel, élőlényekkel, tárgyakkal találkozhatunk, mint például kígyó, elefánt, róka, csillag, rózsa stb. Ezek többnyire pontot jelentenek, de a vulkánnal és a majomkenyérfával vigyázni kell. Önmagában ez még csak szép lenne, de nem túl érdekes, azonban a bolygónk sarkaiba különböző szereplőkártyák kerülnek. A szereplőkártyák mutatják meg, hogy miért kapunk pontot majd a játék legvégén. Van olyan, ami minden egyes lámpaoszlopért pontot ad, de olyan is, ami egy rózsáért tizennégy, de kettőért már csak hét pontot ad. A szereplőkártyák felvételét nem érdemes a végére hagyni, mert nem segíti a tervezést, a gyűjtést, hanem sokkal inkább a szerencsére helyezi a hangsúlyt.

A pakliban négyféle építőelem található (a bolygó közepe, egyik széle, másik széle és a szereplőkártyák). A kört kezdő játékos választja ki melyik stócból húz kártyát (annyit amennyi játékos van), majd ő választja azt, hogy melyiket építi be a saját bolygójába, sőt még a következő játékost is. Aki utoljára marad, nem választhat, ám a következő körben övé a kezdés joga. Ez a fajta haladási sorrend lehetővé teszi, hogy megakadályozzuk egy-egy társunk szerencsés választását, kiszúrjunk vele vagy valakin segítsünk. Tehát nem elég csak a saját bolygónk építgetésével és pontgyűjtéssel foglalkoznunk, hanem folyamatosan figyelni kell a többieket. A végén mindenkinek egyszerre lesz kész a bolygója, így a legtöbb pontot elért játékos lesz a győztes.

kisherceg