Activity

Kell hat csapat!

Legendássá vált a gyerekek indítása, amikor először játszottunk velük. Így szokták meg, ezt látták, amikor az Igazgyöngy a felnőttekkel játszott, így ez is alapvető szabálynak tűnt számukra. Jól mutatja a viszonyukat a szabályokhoz: nehezen látták, hogy mi az, ami valóban elengedhetetlen és mi az, ami alakul. Nehéz volt elfogadtatni, hogy nem lehet mindig hat csapat, mert az attól függ, hogy hányan játszunk. A gyerekek nehezen mozdultak ki a komfortzónájukból: vajon úgyis jó lesz, ha mondjuk nincsenek is csapatok? A sokféle játék, a sokféle foglalkozás ezen a területen is fejlődést hozott, és lebomlottak az Activityről ezek a felesleges sallangok.activity

Az Activity az egyik legismertebb, legnépszerűbb játék. Ennek fő oka egyszerűségében és szórakoztató voltában rejlik, nem meglepő tehát, hogy a gyerekek is szeretik: verseny van, izgalom, mégis jókat nevethetünk. Az Activity arról szól, hogy ki tudjuk-e fejezni magunkat szóban, rajzban, avagy a testünkkel. Nekünk éppen ezek miatt nagyon fontos, hiszen a gyerekek nagyon nagy bizonytalanságot mutatnak, különösen szóban és mutogatásban. Az elmúlt időben nagyon szépen fejlődtek, de ezek nem olyan területek, ahol egyik napról a másikra megoldódik minden probléma, amit hosszú évek óta görgetnek. Nem nehéz megérteni és felfedezni a kapcsolódást aközött, hogy nem tud körülírni valamit, és az iskolában sem találja a szavakat mondjuk a számonkérés során. Ez a játék tehát remek alkalom arra, hogy fontos szituációkat, gyakorlóterepet teremtsünk a gyerekeknek.
activity2Mi magunk írunk feladványokat. Jellemzően olyan dolgokat, amiket ismernek a gyerekek, amiket közösen csinálunk, együtt élünk át. Ezeket aztán kategóriákba soroljuk – ezt is fejlesztő céllal -, pontszámmal látjuk el és indulhat is a parti.