Aranyásók – Aranyásók 2

A legtöbb társasjátékot maximum négy-öt fő tudja játszani, így mindig nagyon értékesek azok a játékok, ahol ennél többen is részt tudunk venni. Ez egyrészt szervezési szempontból fontos, hiszen nem könnyű eldönteni, hogy ki marad ki, ő akkor addig mit csináljon, kivel stb. És persze az is nagyon fontos, hogy együtt vagyunk, olyanok is, akik kevesebbet játszunk egymással.

aranyásók

Szóval az ilyen kevés játékok egyike az Aranyásók. És ráadásnak még jó is. Mi a kiegészítővel játszunk, ami a kidolgozottabb szerepek miatt izgalmasabb, az új akciókártyákkal összetettebb, ráadásul akár ketten, akár tizenketten is játszhatunk. A játék alapja nagyon egyszerű: el kell jutnunk A pontból B pontba, úgy hogy alagutat építünk – hiszen törpék vagyunk. De nem mindenki akar eljutni az aranyhoz és nem is mind játszunk ugyanabban a csoportban. Azonban a forduló végéig nem tudhatjuk ki kicsoda, maximum sejthetjük. és igazából ez az Aranyásók legnagyobb erőssége, hiszen kooperálnunk kellene azokkal, akik velünk vannak és elrontani azok stratégiáját, akik ellenünk, de sosem lehetünk igazán biztosak a dolgunkban.

1186808_622895244409549_471270687_n

A győzelemhez tehát jó emberismeret és a másik játékának pontos elemzése szükséges, miközben abban bízunk, hogy ezt a társaink is tudják. Jó hangulatú, feszült játék, sok szempontból igazi partikellék, miközben remek mélységei vannak.