A bagdadi tolvaj

Az egyik nagy eredménye a társasjátékokkal való foglalkozásnak, hogy a gyerekek megtanulnak szabályokat betartva, koncentráltan egy helyben maradni hosszabb időn keresztül. Sokszor panaszkodnak pedagógusok is, hogy a gyerek nem bír 45 percet egy helyben ülni – most az persze megint más kérdés, hogy miért is van erre szükség. Eleinte mi is tapasztalhattuk, hogy mennyire tünékeny a gyerekek figyelme, hogy semmire sem szeretnek koncentrálni 10-15 percnél többet, mert új ingereket kell keresniük. Mi sok más mellett a társasjátékokat találtuk megfelelő eszköznek ennek fejlesztésére. Mi is rövidebb, pörgősebb társasokkal kezdtünk, innen haladtunk a komplexebb, több időt és koncentrációt igényló társasok felé.
074

A bagdadi tolvaj valahol félúton található, éppen az a legnagyobb előnye, hogy összetettségében is könnyed maradt, így remek szocializációs színtér, ha igazán komplex, stratégiai társasjátékok felé szeretnénk haladni. A gyerekek hamar megszerették, hiszen szép a tábla, igényes az egész kivitelezés, a kerettörténet elég jól működik és remek a lüktetése. A helyzetünk folyamatosan változik: sokáig koncentrálhatunk magunkra, aztán összefoghatunk a legjobban álló ellen, de a gyorsan változó erőviszonyok hamar felbontják a pillanatnyi érdekszövetségeket. A bagdadi tolvaj tehát tényleg kiváló terep arra, hogy belekóstoljunk abba, hogy milyen egy komoly társasjáték, de még ne törjön bele a bicskánk. bagdadi tolvaj