Qwirkle

A kimondhatatlan nevű Qwirkle játék tulajdonképpen a dominóhoz hasonlítható legjobban. A játékban hatféle forma és hatféle szín található, minden kombinációból három.

A kezdő játékos lehelyez a kezéből egy kártyakombinációt, amiben vagy a színek vagy a számok egyeznek. A többiek ezután egyetlen helyen kiegészítik a meglevő sorozatot, így: a már letett sort folytatva, vagy merőlegesen valamelyik kártyából kiindulva, vagy pedig nagy mázli esetén, párhuzamosan a lent lévő sorral. Minden újra letett kártyának illeszkedni kell a többihez (színben vagy formában) és figyelni kell arra is, hogy egy sorban két teljesen ugyanolyan nem lehet, tehát pl. egy csillag sorozatban nem lehet két kék csillag. Egy sorozat annyi pontot ér, ahány elemből áll. Ha egy sorban kigyűlik egy színből az összes forma vagy egy formából az összes szín, akkor dupla pont érhető el.  A játék akkor kezd izgalmassá válni, amikor már elég sok kártya található az asztalon, sok helyen lehet kiegészíteni és mindenki a legjobb megoldást keresi, hogy hogyan gyűjtheti a legtöbb pontot.

A nyáron túl sokszor nem került elő és talán az alatt a rövid idő alatt nem igazán sikerült teljesen megérteni és megszeretni a játékot, pedig fontos, mert jó megfigyelőképességet igényel, valamint az is szükséges, hogy számon tartsuk a letett lapokat és, hogy a nyerés érdekében ne teremtsünk másoknak kedvező helyzetet, ha csak mi azt a későbbiekben nem tudjuk kihasználni. Szóval reméljük, még előkerül, mert fontos dolgokat lehet ebből is tanulni és a szinte állandóan szoros állás miatt nagyon izgalmas is tud lenni.

Boltokban is kapható elég borsos áron, de mi ezt a csodaszép változatot használjuk inkább.

qwirkle