Nyolc perces birodalom

A nyolc perc kicsit azért túlzás, de valóban nagyon gyors játék. Alapvetően két fontos funkciója lehet, ha társasokkal foglalkozunk. Használhatjuk bemelegítő vagy átkötő játéknak, hiszen megmozgat, gondolkodtat, mégis pörgős és könnyed. Ha nincs időnk, vagy szeretnénk két nagyobb lélegzetvételű játék között játszva pihenni, akkor remek választás.nyolcperces

A másik lehetséges funkciója a játéktanításhoz kapcsolódik. Ha a gyerekek még nem játszottak stratégiai társasokkal, nem ismerik a területfoglalós játékokat, sőt ha nem is igen társasoznak még, akkor a Nyolc perces birodalom remek kezdés. Könnyen tanulható, könnyen játszható, mégis egy kicsit ott van benne minden, ami a “nagyokban” is. Jó szórakozás kicsiknek, nagyoknak, lányoknak, fiúknak, és ez is nagyon fontos, mert meglepően nehéz ilyen játékot találni.
nyolcperces2A játék legnagyobb nehézsége, hogy kevés pénzből gazdálkodunk, és gyors döntéseket kell hoznunk: ingyen veszünk fel lapokat vagy elköltjük a pénzünk harmadát. Mire kezdjük átlátni a szituációt, már véget is ér a játszma és ezt bizony nehéz kezelni, de éppen ezekkel a momentumokkal szocializál minket a társasjátékozásra.