Snapszer

A Snapszer, másik nevén Hatvanhat két személyes változata már ismert volt Toldon, amikor elővettük. Így határozottan kijelentették, hogy már pedig a Hatvanhatot se hárman, se négyen nem lehet játszani, aztán mégis. És bár volt ellenállás és kritika, mégis előkerült többször a táborok során.

Valószínűleg ennek a kártyajátéknak is van néhány változata, a mienk nagyjából így néz ki. A közös pont, hogy magyar kártyával kettő, három vagy négy játékos játszhatja, és a lényege, hogy az ütésekből és bemondásokból valakinek (vagy valakiknek) összegyűljön hatvanhat pontja. Amennyiben senkinek nem sikerül, abban az esetben az utolsó ütést vivő győz. Figyelni kell a már kiment lapokat és az alapján taktikázni, hogy kinél mi lehet és, hogy mi a legszerencsésebb kártya, amit tehetünk. Persze a szabályok miatt (ütési kényszer), a szerencsének is van benne szerepe, de pont ez segítheti is, hogy a másiktól kicsikarjunk lapokat.Néhány kör után hamar bele lehet jönni és a nagyobbak hamar meg is tanítják a kisebbeknek.

Egy délutánra a pályán, vagy egy bonyolultabb játék levezetésére kiváló. És ami a legjobb, hogy nélkülünk is játszhatják, sőt játsszák.

snapszer