Babzsák

Körbeadogatós 1.

Körben állunk és a játékvezető elindít egy babzsákot a körben. Gyorsan tovább kell adni, anélkül, hogy leesne.

Körbeadogatós 2.

Körben állunk, a játékvezető jobbra és balra is elindít egy babzsákot. Gyorsan oda kell adnunk a mellettünk lévőnek, viszont figyelni kell arra, hogy nem eshet le és dobni sem szabad. Ha valakinél összegyűlik a két babzsák, akkor játszhatjuk úgy, hogy kiesik, de annál jobban szeretjük, ha inkább valami plusz feladatot hajt végre.

Annak dobom a babzsákot, aki …

Körben állunk vagy ülünk. A játékvezető elmondja a fentebb írt mondatot és kiegészíti valami külső vagy belső tulajdonsággal, jellemzővel, majd odadobja a babzsákot annak, akire gondolt.

Mit visz a kishajó?

A játék arról szól, hogy elutazunk mondjuk egy lakatlan szigetre és arra kell felelni, hogy milyen állatot, gyümölcsöt, fiú nevet, h betűs szót stb. vinnénk magunkkal. Tehát megállapodunk a gyerekekkel, hogy babzsákdobálás közben csak olyan szavakat mondhatunk, amik egy kategóriába tartoznak. Amíg eszünkbe jutnak új szavak, addig dobáljuk, ám ha valaki nem tud többet, akkor ő új kategóriát választ.

Számra, színre dobálás

Aszfaltra színes köröket vagy körökbe írt számokat rajzolunk 1-től 6-ig (vagy ahány oldalas dobókockánk van). Szín vagy szám dobókockával dobunk. A dobott színnel vagy számmal megegyező körre próbáljuk a babzsákot dobni. A siker pontot ér, ám ha nem sikerül, akkor is csak következő körig kell várni, hogy újra próbálkozzunk.

Repül a babzsák

Ehhez a gyakorlathoz mindenki kap egy babzsákot, amit kényelmesen állva magunk előtt a kézfejre helyezünk. Ebből a helyzetből repítjük fel a babzsákot, majd gyorsan megfordítjuk a kezünket, és tenyérrel próbáljuk elkapni. Ezt gyakoroljuk egyik és másik kézzel is. Ha ez már jól megy, megpróbálhatjuk folyamatosan dobálni kézhátról tenyérbe, tenyérről a kézhátra. Megpróbálhatjuk egyszerre két kézzel is.

Testséma

A babzsákot mindig a megnevezett testrészre kell helyezni.

Egyensúly

Kijelölt utak megtétele úgy, hogy a babzsák nem eshet le az éppen megadott testrészről – például fej, váll, könyök, kézfej, lábfej.

Páros

Minden páros egy babzsákot kap, amit mindig a megadott testrésszel kell tartaniuk. Így próbálnak megtenni egy kijelölt utat. A babzsák lehet például a két gyerek válla, könyöke, csuklója, csípője, homloka, háta között.

20140715_143410