Bowling

Számolás, számlálás gyakorlásához itt találtuk ezt a jópofa játékot, ami nagyon jó bevezető vagy levezető feladat lehet egy-egy foglalkozás elején vagy végén, és emellett nagyon motiváló is tud lenni. Az eredeti ötlettől némiképp eltérő, hogy mi papírgurigákra ragasztottunk pöttyöket és gesztenyével lehetett felborítani a „bábukat”. Összesen hat bábu készült, 1-től 6-ig tartó pöttyözéssel, de természetesen ez tovább bővíthető.

11950933_1032242900134003_1579198001_n

A gyerekek három körben (eredetileg, persze aztán nehezen hagytuk abba) mérték össze ügyességüket mind számlálásban, mind gurításban. Mivel az első osztály legelején vagyunk, így a gyerekek a kör elején mindig megkérdezték a jelenlegi pontszámukat és egyesével hozzászámolták az aktuális gurítást. Majd ha egy kicsit belejönnek a számolásba és a számjegyekbe, akkor pöttyök nélkül, igazi összeadásként tudjuk használni, de addig is ez egy remek differenciáló lehetőséget rejt magában azoknak, akik már most ügyesen adnak össze a húszas számkörben.

Számtalan további feladatot lehet kitalálni ezzel az egyszerű kis játékkal akár matematikában (számkörbővítés, szorzás stb.), akár más tantárgyakban is.

DSCN0116