Gombos játékok

Az interneten keresgélve rengeteg jó kis feladatot, játékot lehet találni, amiben gombot használnak. Ezen felbuzdulva mi is elővettük az otthoni gombgyűjteményt. Rengeteg terület fejlesztésére lehet használni a számolástól, az ujj bemelegítésen át, egészen a szókincsfejlesztésig. Itt csak az általunk is kipróbált néhány tevékenységet írjuk le, de a közeljövőben biztosan előkerülnek még egy-egy foglalkozás közben, így reméljük bővülni fog a repertoár.

Távpöckölés

Egyszerű verseny, ki tudja messzebbre pöckölni a gombot.

Kapuba pöckölés

Mindenki választ magának egy szimpatikus gombot és meglátjuk, hogy utána öt pöckölésből ki hány gólt szerez.

20140801_141252

Gombgyűjtés

Kell hozzá egy dobókocka és rengeteg gomb. A kezdő játékos dob a kockával és annyi gombot választ, amennyit dobot, majd jön a következő. Így haladunk egészen öt körön keresztül. A végén megszámoljuk, hogy kinek lett a legtöbb, de előtte érdemes beszélgetni egy kicsit, ránézésre megbecsülni, hogy vajon ki lehet a győztes, kinek van több, kevesebb. Számlálás gyakorlására ajánlott.

Pólógomb

Ehhez a játékhoz kivágunk annyi pólósablont ahány főre tervezzük a játszmát. Mindenki kap egyet és tíz darab gombot választ rá. Szükségünk van még egy dobókockára is. Sorban haladunk, mindenki dob és annyi gombot vesz le a pólójáról ahányast dobott. A győztes marad a leghamarabb gomb nélkül. A játék közben itt is adva van, hogy megfigyeljük és beszélgessünk arról a gyerekekkel, hogy hány gombod van, kinek van több mint neked, mennyit kell dobnod, hogy üres legyen a pólód stb.

gombos