Természettudós

IMG_20150501_094514A természettudományos tárgyak 2015 tavaszán kerültek fókuszba. Egyszerű, de látványos kísérletek bemutatásával és kipróbálásával kezdtünk foglalkozni, először minden korosztállyal,nyáron pedig kiscsoportos formában egy-egy téma köré szerveződött projekteket valósítottunk meg, ahol igyekeztünk a gyerekek érdeklődéséhez és a tantervi témákhoz is igazodni.

Célunk elsősorban az, hogy közelebb hozzuk és megszeretessük a gyerekekkel a természettudományos tárgyakat. Fontosnak tartjuk, hogy megértsék a látottakat, képesek legyenek megfigyelni jelenségeket, azok tulajdonságát és megpróbáljanak ezekre magyarázatot adni. Szeretnénk őket minél érdeklődőbbé és fogékonyabbá tenni ezen a területen is.

A felkészülés során sok ötletet kapunk a pinterest.com-ról, valamint különböző videókból. A foglalkozások alkalmával a kísérletek és szemléltető eszközök mellett, rajzfilmeket és természetfilmeket is használtunk már egy-egy téma bemutatására.

Az alábbi oldalakon az eddig kipróbált kísérletekről és megvalósított projektekről lehet részletesebben olvasni, melyet az év során szeretnénk folyamatosan bővíteni.

Kísérletek, megfigyelések, modellek

Projektek