Természettudós

IMG_20150501_094514A természettudományos tárgyak 2015 tavaszán kerültek fókuszba. Egyszerű, de látványos kísérletek bemutatásával és kipróbálásával kezdtünk foglalkozni, először minden korosztállyal,nyáron pedig kiscsoportos formában egy-egy téma köré szerveződött projekteket valósítottunk meg, ahol igyekeztünk a gyerekek érdeklődéséhez és a tantervi témákhoz is igazodni. Azóta fokozatosan beépült ez az elem a tanoda életébe, most már évközben projektheteken és tanulások közben is előkerül, például szövegértés feladatként.

Célunk elsősorban az, hogy közelebb hozzuk és megszeretessük a gyerekekkel a természettudományos tárgyakat. Fontosnak tartjuk, hogy megértsék a látottakat, képesek legyenek megfigyelni jelenségeket, azok tulajdonságát és megpróbáljanak ezekre magyarázatot adni. Szeretnénk őket minél érdeklődőbbé és fogékonyabbá tenni ezen a területen is.

Sokféle eszközt használunk a felkészülés során, a felsorolásban ezeket olvashatjátok.

A felsorolás mellett természetesen rengeteg képet, videót, témához kapcsolódó applikációt és online játékot is segítségül hívunk, ezekre minden leírásban konkrétan hivatkozunk.

Az alábbi oldalakon az eddig kipróbált kísérletekről és megvalósított projektekről lehet részletesebben olvasni.

Kísérletek, megfigyelések, modellek

Projektek