Szociális kompetenciafejlesztés vizuális neveléssel 1.

A vizuális nevelés számunkra nem csak a művészet közvetítése, hanem szociális feladat is.

Ez a tanfolyam arról szól, hogy mi történik a gyerek lelkében, miközben rajzol, hogy hogyan használhatjuk fel a rajzolást a szegénységből való kitörés eszközeként.

Szociális kompetenciafejlesztés vizuális neveléssel

A tanfolyam az „igazgyöngyös” rajzmódszertan első elemeként a vizuális hatáskeltés eszközei közül a vonallal foglalkozik. Gyermekközpontú, a személyiségre komplexen ható feladatokat ír le, látványos technikákkal, sikerélményt biztosítva. Lezárása után a következő rész a foltokkal foglalkozik, építve az első tanfolyamegységben tanultakra.

Ez a kurzus alsó tagozatos gyerekek számára nyújt ideális feladatokat, de kellő figyelemmel nagycsoportos óvodás, és felsőbb évfolyamokon tanulóknál is működtethető.

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik, akár pedagógusként, akár szülőként vagy szabadidős foglalkozás lebonyolítójaként. Nem szükséges hozzá vizuális szaktudás, a leírások alapján külön szakképesítés nélkül is végigvihető a feladat a gyerekekkel, sikerélményt adó módon.

Tanfolyam menete

A feladatokat a felnőtt irányításával gyerekek oldják meg. Az értékelésben is a felnőttekre fókuszálunk, vagyis arra, mennyire hatékonyan tudta segíteni a leírás alapján a gyermeket. A felületre feltölteni minden feladatból a feladat szempontjából a résztvevő szerint legsikeresebb és legkevésbé sikeres alkotást kérjük. A Skype-konzultáció során ennek a megbeszélése, a tapasztalatok kiértékelése történik. Sikeres teljesítés esetén mehetnek tovább a kurzus következő feladatára. A célunk a szemlélet és a tudás átadása a gyerekekkel foglalkozó felnőtteknek.

Mit tartalmaz a tanfolyam?

• 5 tanórának megfelelő 5 leckét,
  • minden leckéhez ráhangoló beszélgetést vagy bemelegítő gyakorlatot,
  • 5 videót a rajz elkészítéséről,
  • 5 online konzultációt a leckék feldolgozásához, és a megszerzett tudás elmélyítéséhez.

Minden tanfolyamunk tartalmazza...

Az Igazgyöngy szaktudást

Az utóbbi 19 év összegyűjtött tudását és tapasztalatát, amit így szeretnénk átadni minden civilnek és érdeklődőnek.

Személyes támogatást

Nóra személyesen válaszol kérdéseidre, hogy a legpontosabb és legnagyobb segítséget kapd életeket megváltoztató munkádhoz.

Testreszabott haladás

A leckék szövege 5 perc alatt átolvasható, a képes és videós bemutatók egyértelművé teszik a módszert, és bármikor beillesztheted tanrendedbe vagy szabadidős tevékenységedbe.

A tanulást szabadságát

A tanfolyamaink bárhonnan, bármilyen eszközről elérhetők: asztali gépről, tabletről és mobilról is kényelmesen követhetők.

Online konzultációs lehetőséget

Szakembereink minden lecke után átbeszélik veled tapasztalataidat, segítenek az értékelésben, hogy még mélyebb tudást szerezz.

Hogyan iratkozhatsz be a tanfolyamra?

Tanfolyamunk egy-két héten belül a nagyközönség számára is elérhetővé válik.

Ha értesülni akarsz az indulásról, kérjük, hogy iratkozz fel az alábbi dobozban hírlevelünkre!