Szociális kompetenciafejlesztés vizuális neveléssel 2.

6 000 Ft

1 készleten

Cikkszám: AT03 Kategória:

Leírás

A tanfolyam az „igazgyöngyös” rajzmódszertan második elemeként a vizuális hatáskeltés eszközei közül a folttal foglalkozik. Gyermekközpontú, a személyiségre komplexen ható feladatokat ír le, látványos technikákkal, sikerélményt biztosítva. Lezárása után a következő rész a kompozícióval foglalkozik, építve az első két tanfolyamegységben tanultakra.

Ez a kurzus alsó tagozatos gyerekek számára nyújt ideális feladatokat, de kellő figyelemmel nagycsoportos óvodás, és felsőbb évfolyamokon tanulóknál is működtethető.

Kinek ajánljuk?
Mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik, akár pedagógusként, akár szülőként vagy szabadidős foglalkozás lebonyolítójaként. Nem szükséges hozzá vizuális szaktudás, a leírások alapján külön szakképesítés nélkül is végigvihető a feladat a gyerekekkel, sikerélményt adó módon.

Tanfolyam menete
A feladatokat a felnőtt irányításával gyerekek oldják meg. Az értékelésben is a felnőttekre fókuszálunk, vagyis arra, mennyire hatékonyan tudta segíteni a leírás alapján a gyermeket. A felületre feltölteni minden feladatból a feladat szempontjából a résztvevő szerint legsikeresebb és legkevésbé sikeres alkotást kérjük. A Skype-konzultáció során ennek a megbeszélése, a tapasztalatok kiértékelése történik. Sikeres teljesítés esetén mehetnek tovább a tanfolyam következő feladatára. A célunk a szemlélet és a tudás átadása a gyerekekkel foglalkozó felnőtteknek.