Tárgyi adomány

Kérjük, hogy az alábbi űrlap segítségével ajánld fel tárgyi adományaidat az alapítvány javára.

Használt ruha
A tárgyi adományokról a legtöbb embernek a használt ruhaadományok jutnak eszükbe. Mivel az alapítvány esélyteremtő munkája elsősorban a gyerekekért jött létre, így mindig nagy örömmel fogadunk minden jó állapotú gyerekruhát és cipőt 0-14 éves korig. A felnőtt ruhákat is szívesen fogadjuk, de mielőtt ilyen adományt ajánlanál fel kérlek egyeztess velünk emailben, vagy telefonon – ugyanis az elmúlt években a használtruha boltok és az olcsó kínai üzletek átrendezték a piacot, és túlkínálat alakult ki, amit mi is megérzünk.

Ezzel szemben nagyon sokat érnek az ágyneműk, törölközők, és takarók – előre is köszönjük, ha ránk gondoltok adományozásnál.

Tartós élelmiszerek
Óriási segítség, ha a hirtelen jött krízis idején előre összeállított élelmiszercsomagokkal tudjuk segíteni a bajba jutott családokat. Leginkább olaj, liszt, cukor, rizs, különböző tésztafélék, konzervek jöhetnek szóba a szavatosságra ügyelve persze.

Gyógyszerek, gyerekgyógyszerek
Nagyon sokszor találkozunk olyan szituációval, amelyek azonnali beavatkozást igényelnek. A gyógyszerek kiváltása – különös tekintettel a gyerekgyógyszerekre – fontos eleme munkánknak, és kivételes területet jelent a tárgyi adományok között is. Fogadunk vitaminokat is, vény nélkül kapható láz- és fájdalomcsillapítókat, és persze pénzbeli támogatást is, erre a területre.

Használt szemüvegkeretek gyűjtése, eljuttatása
Felnőtt és gyerek szemüvegkereteket is szinte folyamatosan tudunk fogadni, nagy szükség is van rá.

Gyerekápolási holmik
Pelenka, popsi törlő, kiságy, babakocsi, babakád, járóka, cumisüveg, tápszer, bébiétel, stb…Ezeket az adományokat szinte korlátlan mennyiségben tudjuk fogadni.

Tisztító- és tisztálkodó szerek
Ez is egy olyan területe az adományozásnak, ami nem mindig egyértelműen fontos, pedig egy nagyon hasznos és lényeges terület. Sokak számára megdöbbentő, ha olyan jelenségekről számolunk be, amikor pl. egy mélyszegénységben élő családban a menstruáció betét és tampon hiányában komoly problémát okoz. Szintén folyamatosan igény van a tisztító- és tisztálkodó szerekre és köszönjük mindenkinek, aki ezzel is támogatja alapítványunk munkáját.

Használt játékok
Folyamatosan fogadjuk a jó állapotú, hiánytalan, tiszta játékokat.

Használt bútorok
A használt bútorok, leginkább a székek, ágyak, szekrények, asztalok mindig gazdára találnak. A szállítás viszont mindig problémás; nagy távolságról a fuvar többe kerül, mint amennyit a bútor ér. Ezért a legnagyobb segítség az, ha valaki a szállítás megszervezésében is tud segíteni nekünk.

Használt háztartási gépek
Leginkább a hűtőszekrény, fagyasztó, palackos gáztűzhely, keverőtárcsás mosógép, centrifuga, mikró az, amire nagy szükség van. A leszakadó térségben, és a szegregátumokban ahol dolgozunk sok olyan ház van, ahol nincs bevezetve a víz, így az automata mosógépet csak ritkán tudjuk elhelyezni. A házak zöméhez kártyás villanyóra tartozik ezért azok a gépek, amik sok áramot fogyasztanak például a hősugárzó, grillsütő stb. luxusnak számítanak. Itt is ki kell emelnünk, hogy a régi, rossz állapotú vagy teljesen működésképtelen gépekkel nem tudunk mit kezdeni, ráadásul veszélyes hulladékként nekünk is fizetni kell az elszállításért.

Használt informatikai eszköz
A régi monitoros, hibás gépeket, asztali számítógépeket nem fogadjuk. Az alapítvány Tanoda programjában komoly szerepet kap a távoktatás, így nagy segítséget jelent egy-egy működő és jó állapotú laptop, tablet.

Használt könyvek
Egyeztetés szerint, leginkább jó állapotú gyerekkönyveket tudunk fogadni.

Iskolaszerek, táskák, tolltartók, egyéb felszerelések
Kiemelten fontos adományok, főleg a tanév kezdetén akár használtan, akár új állapotában.

Használt kerékpárok
Értékes adománynak számít akár felnőtt, akár gyermek bicikliről legyen szó, javítani is tudjuk.

Használt konyhai felszerelések, edények, tányérok, evőeszközök
Csak a jó állapotú, használható edényeket, tányérokat, evőeszközöket és egyéb konyhai felszereléseket fogadjuk.

Textilmaradványok, maradék hímző és varrócérnák, kézműves-tevékenységben használható anyagok gyűjtése, eljuttatása
Nagyon jó adományok, amiket leginkább a Szuno termékek készítésénél tudunk hasznosítani.

A tárgyi adományok nagyban hozzájárulnak az Igazgyöngy esélyteremtő munkájához. Ha szívesen segítenél a felsorolt tárgyak valamelyikével, vagy egyéb tárgyi hozzájárulásban gondolkozol egyeztessünk az adomany@igazgyongyalapitvany.hu email címen, vagy a +36 30 582-3740, 06-54-789-010-es telefonszámok egyikén hétköznap, munkanapokon 9:00-16:00 óra között.

Cégként is lehetőséged van tárgyi adományokkal támogatni az Igazgyöngy munkáját. Céges partnereink sok esetben számukra felesleges, leselejtezett, de kifogástalan állapotú számítástechnikai eszközökkel támogatnak minket, máskor a művészeti oktatásunkat segítik kreatív alapanyagokkal, vagy az adományok szállítását szervezik meg nekünk. Bármilyen olyan felajánlás hasznos lehet, ami szerepel a magánszemélyeknek feltüntetett tudnivalókban, de nektek cégként sokkal több és/vagy jobb van belőle. Mivel a kommunikációban és a közös megoldások kidolgozásában hiszünk, ha nem tudod, hogyan segíthetnél nekünk, vagy újabb ötleted támadt és a listánkban nem találtad meg, mint lehetőséget, keress minket bátran!

Köszönjük, hogy fontosnak tartod az ügyet, amiért dolgozunk, és te vagy a csapatod pozitív változást szeretne hozni a világba!


Köszönjük, hogy velünk vagytok!