Online akadémia

Szociális kompetenciafejlesztés vizuális neveléssel

A vizuális nevelés számunkra nemcsak a művészet közvetítése, hanem szociális feladat is.

Ez a tanfolyam arról szól, hogy mi történik a gyerek lelkében, miközben rajzol, hogy hogyan használhatjuk fel a rajzolást a szegénységből való kitörés eszközeként.

A tanfolyam az „igazgyöngyös” rajzmódszertan első elemeként a vizuális hatáskeltés eszközei közül a vonallal, második elemeként a folttal, harmadik elemeként pedig a kompozícióval foglalkozik. Gyermekközpontú, a személyiségre komplexen ható feladatokat ír le, látványos technikákkal, sikerélményt biztosítva. Lezárása után a következő rész a foltokkal foglalkozik, építve az első tanfolyamegységben tanultakra.

Ez a kurzus alsó tagozatos gyerekek számára nyújt ideális feladatokat, de kellő figyelemmel nagycsoportos óvodás, és felsőbb évfolyamokon tanulóknál is működtethető.

Mit tartalmaz a tanfolyam?

  • 3×5 tanórának megfelelő 15 leckét
  • minden leckéhez ráhangoló beszélgetést vagy bemelegítő gyakorlatot
  • 3×5 videót a rajz elkészítéséről
  • online konzultációt a leckék feldolgozásához, és a megszerzett tudás elmélyítéséhez

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik, akár pedagógusként, akár szülőként vagy szabadidős foglalkozás lebonyolítójaként. Nem szükséges hozzá vizuális szaktudás, a leírások alapján külön szakképesítés nélkül is végigvihető a feladat a gyerekekkel, sikerélményt adó módon.

A tanfolyam menete

A feladatokat a felnőtt irányításával gyerekek oldják meg. Az értékelésben is a felnőttekre fókuszálunk, vagyis arra, mennyire hatékonyan tudta segíteni a leírás alapján a gyermeket. A felületre feltölteni minden feladatból a feladat szempontjából a résztvevő szerint legsikeresebb alkotást kérjük. Sikeres teljesítés esetén mehetnek tovább a kurzus következő feladatára. A célunk a szemlélet és a tudás átadása a gyerekekkel foglalkozó felnőtteknek.

A tanfolyam díja

A tanfolyam díja a 2024. őszi félévre 30.000 Ft, ez tartalmazza a három modul árát.

Szükséges eszközök

Annak érdekében, hogy már a tanfolyam indulása előtt be tudd szerezni az a szükséges eszközöket, összeállítottunk neked egy listát, amelyet le tudsz tölteni:

PDFEszközök listája

Hogyan iratkozhatsz be a tanfolyamra?

Vizuális nevelés tanfolyamot félévente indítunk január 15-én és szeptember 15-én. A januárban induló tanfolyamra december 30-ig, a szeptemberire augusztus 30-ig várjuk a jelentkezéseket. A férőhelyek korlátozottak, a tanulók regisztrálása jelentkezési sorrendben történik.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a következő indulásról töltsd ki az alábbi előregisztrációs űrlapot!

Online Akadémia – előregisztráció
2024 őszi félév