Ügy képviselete

Munkánkban a kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy hiteles képet mutassunk a gyermekszegénység magyarországi helyzetéről. Hisszük, hogy az egyre növekvő társadalmi beágyazottságunk által munkánk hatása megsokszorozódik: egyre többen megértik a probléma mélységét és a saját eszközeikkel tesznek ellene.

Napról napra, hétről hétre hírt adunk a munkánk tapasztalatairól, hiszen sok esetben ezek a beszámolók indítják el a kapcsolódásokat. Az általunk használt felületeken folyamatosan egyre több embert érünk el, évről évre növekszik azoknak a száma, akik azonosulni tudnak az Igazgyöngy értékeivel és valamilyen módon támogatnak minket céljaink elérésében.

Civil szervezetként kiemelten fontos számunkra a hazai adományozási kultúra fejlesztése is. Ezen a területen az egyik legfontosabb célunk, hogy a támogatók megértsék: az Alapítvány fenntartása, az adományok célba juttatása, a tudatosan felépített fejlesztő tevékenység rengeteg költséggel jár, és a működésre fordítható pénzadományok nélkül nem tudjuk biztosítani munkánk folytonosságát.

számok az igazgyöngy 2022-es évéből

egyetem

adó 1%
felajánlás

nemzetközi
kapcsolódás

civil és céges
adomány

kikkel dolgozunk együtt céljaink eléréséért?

magánemberekkel

Fantasztikus dolgok születnek abból, amikor egy-egy támogatónk
felismeri a szerepét az Igazgyöngy munkájában. Évről évre tapasztaljuk, hogy egy-egy “alulról jövő” kezdeményezésnek milyen nagy ereje van. Sokan régóta mellettünk állnak, és a saját környezetükben hihetetlen odaadással viszik a hírünket és képviselik az Igazgyöngyöt. Mások az idejüket, szakértelmüket, kapcsolatrendszerüket állítják az ügyünk szolgálatába. segítenek nekünk az adománygyűjtésben, szállításban, raktározásban, SZUNO termékek értékesítésében, és rengeteg más területen. Akiknek pedig nem fér bele a személyes kapcsolódás, távolról támogatnak minket fordítással, grafikai munkával, marketing támogatással, egyszeri vagy rendszeres pénzadománnyal.

cégekkel

Büszkék vagyunk rá, hogy egyre több hazai és nemzetközi cég,
szervezet keres meg minket különböző területekről azzal, hogy valamilyen módon támogatnák az Igazgyöngy munkáját. Ezekből az együttműködésekből rengeteget tanulunk mi és a partnereink is. A kapcsolódásnak itt is sokféle módja van, az egyszeri pénzadománytól a hosszabb távú projektekig. Tapasztalataink szerint a jó együttműködések alapja, hogy a cégek, szervezetek munkatársai felmérjék az erőforrásaikat (az anyagi források mellett itt lehet szó speciális szaktudásról, eszközökről) és a céljaink ismeretében ez alapján határozzák meg a támogatás módját.

egyetemekkel

Az utóbbi években 8 egyetemmel (MOME, Corvinus, ELTE, Debreceni-, Pécsi-, Szegedi-, Miskolci Egyetem,) dolgoztunk együtt valamilyen projekten, három egyetemen kurzus is kapcsolódik hozzánk. Folyamatosan dolgozunk azon, hogyan tudnánk ezeket az együttműködéseket a leghatékonyabban az ügyünk szolgálatába állítani. Évek óta látjuk, hogy a problémák, kihívások megértéséhez nem elég néhány óra, ahhoz, hogy beépíthető projektötletek szülessenek, sokkal több időre lenne szükség. De minden ilyen tapasztalat előrevisz minket, egyre tudatosabbak vagyunk és remélhetőleg a jövőben egyre több olyan kapcsolódásunk lesz, amiből mind a két fél építkezhet.