Teljesen rendben zajlanak a dolgok, érezni, hogy hétről hétre haladunk valamerre. Nagyon jók a gyors visszajelzések, fontos látni rövidtávon is, hogy tudtunk-e segíteni: jó érzés megérkezni arra, hogy négyes lett a matek dolgozat, sikerült a fizika felmérő stb. Persze nem mindig azt kapjuk, amire számítunk; hiába dolgoznak sokat a srácok, néha így is becsúszik egy-egy rosszabb eredmény. És ez nagyon fontos, mert megmutatja, hogy nem egyik pillanatról a másikra történnek a változások. És jó, ha időnként figyelmeztetnek erre.

Nehéz eldönteni, hogy az új arcoknak örülünk-e jobban vagy a „törzsvendégeknek”. Mindkettőnek megvan a maga varázsa. Ezen a héten az előbbiből volt több, ráadásul olyanok jöttek, akik nagyon hiányoztak eddig. Hiszen régóta velünk vannak és fájt volna, ha éppen most, amikor továbblépünk, akkor maradnak el. De most már velük együtt körvonalazódik a csoport. Hétről hétre jobban látjuk, hogy kik fognak rendszeresen járni, kik azok, akik alkalmi segítségre fogják használni az ottlétünk és kik azok, akiket nagyon komolyan kell motiválni, hogy (jobban) bevonjuk őket.

DSC05260

Az internet továbbra is nagyon fontos segítséget nyújt a munkánkhoz. Megint szerettük volna összehozni, hogy néhány önkéntes online is segítsen, végül nem úgy alakult. Ez az a rész, amit még nagyon meg kell tanulnunk, mert a helyszíni munka tervezése is döcögős, de mégsem annyira, mint az online. A továbblépés mindkét téren akkor lesz hangsúlyos, ha fel tudjuk használni a tapasztalatainkat.

robival

Folyamatosan naplózzuk a tanulásokat és foglalkozásokat és ezek alapján már bele lehet vágni egyénre szabott tervek készítésébe. Néhányan tényleg annyira megtalálták a helyüket, hogy ez valóban a közeljövő, de a többieknél is ez a cél, hiszen az is fejlesztő, ha váratlanul odacsöppenve keresünk neki valami feladatot, mert se könyv, se füzet, se elmondani nem tudja, hogy hol tartanak, de tudatosabban messzebb fogunk jutni.

Külön öröm, hogy a társasjátékok is folyamatosan jelen vannak. A Kalaha mellett a Quartót is sokat játszottuk a héten, de vittünk egy új, kétszemélyes társasjátékot is, a Jaipurt, aminek elég nagy sikere volt. Ahogy a képen is látszik, annyira belemelegedtek a kereskedésbe, hogy állva játszottak.

DSC05259

Amit még talán fontos kiemelni, hogy a gépeket is kicsit rendbe hoztuk: sok rossz helyett néhány jobban működő hasznosabbnak tűnik. Ha komolyan gondoljuk az online tanulást akkor oda kell figyelnünk a gépek rendben tartására.

Illetve úgy tűnik, hogy közel van a Szuno új, szép és jól használható webshopja, ami nagyon-nagyon régi vágyunk.

A bejegyzés címéhez pedig hallani kellene a lány hangját, no meg látni az arcát, hogy micsoda öröm volt neki, hogy a válasz csak úgy kipattant a fejéből. Ha eredményekről kérdeznek minket, akkor mindig ilyesmit válaszolunk, hogy ezekből szeretnénk majd egyre többet.

Máté, Milán

1 hozzászólás