Igazán mozgalmas napunk volt ma. Találkoztunk a kiskondás anyukájával, aki az elkóborolt malacokat várta haza, megnevettettünk egy szomorú öregembert, elraboltuk egy boszorkány féltve őrzött kincseit, megszereztük az élet vizét a kút őrzőjétől, összemértük az erőnket egy igazi óriással, és megmérkőztünk a kapuőrrel, hogy bejuthassunk a kastélyba. Mindeközben több szervezet küldötteit láttuk vendégül a demokrácia iskolája projekt keretében. Következnek a részletek.

Ez a nap is hasonlóképpen indult, mint a többi. Reggel a társaság egyik fele elsétált a gyerekekért, a többiek pedig a kultúrban készítették elő a játékokat. Miután játszottuk egyet közösen, három csoportra osztottuk a gyerekeket. Először az őket kísérő önkénteseknek kellett legyőzniük egy akadályt, persze a gyerekek segítségével. A nyertes csapat indult először útnak, megküzdeni a kiskondás meséje által ihletett állomások kihívásaival. Eközben a másik két csapat újabb játékban mérkőzött meg – ez döntött arról, hogy ki indulhat következőként.

Hosszú utunk során elsőként a kiskondás házsártos anyukáját kellett megbékítenünk az elkóborolt malacok összegyűjtésével.

DSC06208

Cserébe útbaigazítást kaptunk tőle, így találtunk rá a mélységesen szomorú öregemberre, akit különféle módokon próbáltunk jobb kedvre deríteni.

20140419_101056[1]

Továbbhaladva megpillantottuk boszorkányt, aki hiába fenyegetőzött, senkit sem tudott sem békává, sem szoborrá változtatnia. Végül csak sikerült kijátszanunk a figyelmét és megszereznünk féltve őrzött kincseit.

DSC_0082

Ezekkel érkeztünk meg a kackiás bajuszú kútőrhöz, akitől egy logikai feladvány megoldása után megkaptuk az élet vizét.

DSC06237Ezzel vissza tudtuk változtatni a boszorkányt egy kedves tündérré, aki készségesen megmutatta a helyes utat. A következő állomáson egy óriással találkoztunk, aki méltó ellenfélre talált a gyerekekben, így átvitte őket a mocsáron, ahonnan már láttuk a célt.

20140419_102753[1]Mielőtt beléphettünk volna a kastélyba a hercegnőhöz, még meg kellett mérkőznünk a kapuőrrel egyik kedvenc játékában. Itt is legjobb tudása szerint helyt állt mindenki.

DSC_0093

A csapatok beérkezése után közösen játszottuk a hét elején megismert labdapasszolgatós csoffadt patkányt. A délelőtti kalandok után a nap második felére nyugodtabb programot terveztünk. A kultúrban előkerültek a jól ismert társasok, újdonságként pedig a szövegértéshez kapcsolódóan egy újabb komplex társasjáték, az Évszakok került sorra.

A program után a DeMós vendégekkel beszélgettünk a napi élmények kapcsán, és újra előkerültek a társasok is, amelyekkel öt asztalnál ismerkedhettek meg közelebbről az érdeklődők, végül a napot komoly For Sale játszmával zártuk. A nyerteseket egy-egy gyerekek által készített paklival jutalmaztuk.

  •  

1 hozzászólás

Trackback/Pingback

  1. Hirtelenváratlanmeglepő | Ped2.hu - […] időszakban mi is több szervezethez ellátogattunk, és a tavaszi szünetben Toldra is sokan eljöttek. Csütörtökön pedig részt vettünk egy…

Hozzászólás írása