Jéghegy

Megérkeztünk. Öröm volt látni a gyerekeket széles mosollyal felénk rohanni a házakból, és azt, ahogy a nevünket kiabálva ugrándoztak a nyakunkba. A gyerekek vidámsága azonnal feledtette velünk az utazás fáradalmait, így az érkezés után gyorsan belevetettük magunkat a játékba, szerencsére a rossz idő ellenére is sok gyerek csatlakozott hozzánk.

jeghegy

A nyáron bevált rendszerhez hasonlóan erre a hétre is sok-sok párhuzamos foglalkozással készültünk, amelyek közül főleg életkor és érdeklődés szerint tudnak válogatni az érdeklődő gyerekek.

Továbbra is ragaszkodunk a mostani elsősök kiscsoportos foglalkozásaihoz, és egyéni fejlesztési, tanulási alkalmakat is terveztünk. Ha az időjárás engedi, akkor persze kint leszünk a szabadban, amennyit csak lehet, de az esős, hideg időre is előkészültünk jó sok kézműves ötlettel és hoztunk jó néhány új társast is – főleg a kisiskolás korosztálynak szeretnénk újdonságokat mutatni, a rutinos játékosokkal inkább arra szánjuk a hetet, hogy jobban elmélyedjünk néhány már ismert játékban.

A nagyoknak most is szervezünk beszélgetőköröket, ezeken három olyan témát veszünk elő a héten, amit nyár végén velük közösen választottunk ki. Ezekhez szeretnénk kapcsolni internetezési szokásokkal, internetbiztonsággal, online közösségi léttel kapcsolatos témákat is. Részben a beszélgetőkörre, részben pedig az elmúlt hetekben, hónapokban megkezdett közös meseírásra, szövegalkotásra alapozva hirdetünk egy fotós szakkört is, ahol a résztvevő gyerekek az általuk készített képeken és ezekhez csatolt szövegeken keresztül fejezhetik ki gondolataikat előre megadott, vagy egymásnak kiválasztott témákat feldolgozva.

Szintén újdonság, hogy a nemrég megalakult idegen nyelvi munkacsoport angol és német játékokkal is készült a táborra. Mivel még gyerekcipőben jár a projekt, és nem tudjuk, hány gyereknek lesz kedve az idegen nyelvvel foglalkozni a tábor alatt, nem tervezünk külön foglalkozásokat. Ehelyett olyan játékokkal készültünk, amik elsősorban a játék élményét nyújtja a gyerekeknek, és mintegy mellékesen az idegen nyelvvel is foglalkozik. Reméljük, a héten egyre több gyerek ül majd le egy-egy olyan játék mellé, amitől eddig ódzkodott, s ez közelebb hozza hozzájuk az eddig távolinak tűnő idegen nyelveket.

Ezekkel a tervekkel vágunk bele egyhetes őszi táborunkba. A sok játék és tanulás mellett szokás szerint a blogot is bővítjük minden nap friss élményekkel, tapasztalatokkal, és reméljük a hétvégére minden pingvin felkerül a jéghegyünkre.

Berta, Bogi, Bogi, Eszter, Helga, Sára, Tami

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel!