Lelkes mókusok

A mai napot is egy közös kinti futkározással indítottuk. Voltunk őrült fogók, csendes és gyors kis tolvajok, mókás állatok. Délután ugyan nem mentünk ki a pályára a nagy hőség miatt, de azért játszottunk a szabadban is egy kicsit. Vagy lelkes mókusok szaladgáltak az udvaron vagy éppen rémült emberek menekültek a cápák elől. Természetesen nem maradt el az ernyőzés sem, ami mindig szuper lezárása vagy kezdése egy délutánnak. Ma kétszer is voltunk a háznál ugrálni az új, hatalmas trambulinon. Ez az új kedvence a gyerekeknek, persze mi is nagyon szeretjük. Már tervezzük is a trambulinos foglalkozásokat a következő táborokra!

20150717_091834

20150717_114329

Ma tartottuk az utolsó iskola-előkészítő foglalkozást a héten. Nagyon jól sikerült, a gyerekek élvezték a mondókákat, énekeket, a közös táncot, a mesealkotást Dixit-kártyák segítségével és a jengázást is. Habár észre sem vették, ezek a feladatok olyan készségeiket és képességeiket fejlesztették, amikre az iskolában is nagy szükségük lesz majd (pl. a finommotorikus mozgás, az emlékezet, a kreativitás, vagy a jobb-bal oldalirányok használata). Az egymásra épülő foglalkozások feladatait úgy állítottuk össze, hogy minden nagyobb területet egyenlő arányban fejlesszünk a hét során. Ez nagyon jól működött, látszik, hogy mi is jobban dolgozunk együtt, hiszen sokkal gördülékenyebben ment a szervezés és a kivitelezés is ilyen formában. A gyerekeket pedig sikerült teljesen bevonzani: a mai foglalkozás végén kérleltek minket, hogy holnap is adjunk nekik feladatokat, mert ők szeretnének a héten még “tanulni”. Ez nagy sikernek számít, és az ilyen nagy belső motivációra könnyen tudunk építeni az egész nyár folyamán.

20150717_093202

A mai kézműves foglalkozás döcögősen indult. A kinti játékok után a gyerekek fel voltak pörögve, így először csak páran álltak be bábokat készíteni. Később már sokan csatlakoztak és szebbnél szebb művek születtek, a nyuszik és majmok mellett cica család és sárkány is készült. Néhány gyereknek nem volt kedve a bábkészítéshez, mégis leültek és rajzolgattak velünk, amik szintén nagyon értékes pillanatok.

20150717_095143

Aztán a délután folyamán is művészkedtünk egy kicsit. Elővettük a vízfestéket, temperát és meséket, tájakat, állatokat festettünk le. Nagyon élvezték a programot, több remekmű is készült.

received_1474119896235206A társasjátékokra a szokottnál is nagyobb szerep hárult, hiszen a hőség miatt a délután nagy részét is a kultúrban töltöttük. Nagyon jól működtek az egyszerűbb, kisebbeknek is való játékok, mint a Kecskefogó, a Vigyáz(z)6! vagy a Gyümi, de sikerült szintet is lépnünk az alsósokkal: a Hick Hack bár szintén nem a legkomplexebb játék, a sikerhez nagyon pontosan bele kell látnod az ellenfeleid fejébe, különben egyetlen rókád sem fogyaszt baromfit, pusztán kukoricákkal pedig nehéz nyerni.

20150717_103456

20150717_103001

Sikerként könyvelhető el az is, hogy a nagyobbak tulajdonképpen mindenféle kontroll nélkül játszottak végig egy teljes Tichu-partit: nem volt csalás, se vita, csak kulturált, vérre menő párharc. Utóbbiból a Make ‘n’ Brake Challenge is produkált néhány kivételesen izgalmasat.20150717_095209Délután pedig a gyökerekhez is visszakanyarodtunk és a licites mechanizmusban mélyedtünk el néhány kör High Society és egy parti Medici során. Utóbbi egy hat fős igazi csata volt, ahol középiskolás, alsós, felsős, fiú, lány mind-mind részt vett. Szóval olyan játék volt, amilyenből sokat álmodtunk erre a nyárra és reméljük sok munkával és odafigyeléssel, finom irányítással számos ilyen helyzetet teremtünk majd. Külön öröm, hogy megfontolt, pontos játékkal az alsós srác a harmadik helyen futott be, amire jogosan lehetett büszke.

Ági, András, Bogi, Julie, Máté, Petra, Sári

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel!