Ma lezajlott a TÁMOP-3.1.4.C-14 – „Innovatív iskolák fejlesztése” 2. ütem pályázat záró eseménye. Egy projektnap keretében szerettük volna a falu közösségének bemutatni, hogy milyen új kezdeményezések valósultak meg az elmúlt félévben.

DSC_1323

A délelőttöt a fő projektekről készült plakátkiállítással kezdtük (disputa, szülős beszélgetések, pályaorientáció, tanoda, táborok), melyet az  önkéntesek, és néhány esetben a résztvevő gyerekek mutattak be a köréjük gyűlő szülőknek és gyerekseregnek. Mindenki érdeklődve nézte végig a plakátokat, a gyerekek mosolygó arccal ismerték fel magukat egy-egy fényképen, a szülők pedig még arról is meséltek, hogy mennyi mindent hallottak otthon mindezekről.

DSC_1295

DSC_1291

DSC_1282

DSC_1306

DSC_1283A félévre való visszatekintés remek kezdésnek bizonyult, így mindenki jó hangulatban ült le a pályaorientációhoz kapcsolódó World Café asztalaihoz. Ennek koncepciója az volt, hogy a résztvevők olyan szakmákkal találkozzanak, amelyeket a Toldon tartózkodó önkéntesek műveltek, művelnek, vagy kipróbáltak. Így bepillantást nyerhettek egy bankár, egy pincér, egy boltos, egy gyógypedagógus és egy külföldi munkavállaló átlag munkanapjába, munkakörülményeibe, és a szakmához tartozó kérdések is előkerülhettek. Az öt állomáson háromszor húsz percet tölthettek el az érdeklődők, sok kérdést kaptunk, és az eszközeink, egyenruháink is nagy sikert arattak.

DSC_1321

DSC_1316

DSC_1314

DSC_1313

DSC_1317

A programok a közösen elköltött ebéd után gőzerővel folytatódtak. A nyílt játékdélutánba gyerekek és szülők egyaránt bekapcsolódhattak, a megszokott társasjátékok mellett a szabadban is folyt a játék. Bár a gyerekeken és rajtunk is érződik már a hétvégi-táborvégi fáradtság, sikerült a nap második felét is jó hangulatban eltölteni. Holnap még találkozunk egy-egy utolsó dámapartira, tichura, vagy kalahára, aztán utazunk: képzésre, haza, feldolgozni a tapasztalatokat, újraélni az élményeket, és készülni a következő találkozásra.

IMG_20151030_095502

András, Bence, Berta, Bogi, Bogi, Eszter, Julcsi, Máté, Orsi, Tami

  •  

Hozzászólás írása