A mai kézműves foglalkozásra két egyszerű rajzos feladatot vittünk. Ennek és a kis létszámnak köszönhetően nagyon jókat beszélgettünk alkotás közben. Az egyik feladat egy kollázsszerű kép készítése volt, amikor a gyerekek egy előre kivágott képet gondoltak tovább. A másik feladat egy mókás, szétnyitható rajz elkészítése volt.

20160810_091628

20160810_102703

A tegnapi káoszos disputafoglalkozás után úgy döntöttünk, hogy ma megpróbáljuk kora reggel elvinni a közepes korosztályt vitázni. Sikerült is összeszedni a gyerekeket, és arról kezdtünk beszélgetni a négysarkos vita módszerével, hogy mi tartozik a szép, csúnya, jó és rossz kategóriákba. A beszélgetés során többször elhangzott az, hogy ami az egyik embernek szép, az a másiknak lehet csúnya, vagy az, hogy amit valamilyen nézőpontból “rossznak” ítélünk meg, egy másikból még lehet jó is. Ezután a Lovag és a Lady c. vitával folytattuk, ahol jól megmutatokozott, hogy sok embernek lehet egyszerre igaza. Ezt picit nehezményezték, mert úgy értelmezték először, hogy senkinek nem volt igaza. Persze hamar feloldottuk ezt a feszültséget, és a legtöbben pont ezt az elemet emelték ki a legpozitívabbnak a reflexiós körben.

20160810_095847

Az esti megbeszélés után kicsit módosítottunk a fotós projekt eredetileg kitalált témáin, és mára két érzelmet választottunk. Fotósainknak az örömöt vagy a szomorúságot kellett lencsevégre kapniuk egy-egy spontán illetve beállított pillanatban. A gyerekek a fényképezés során így nemcsak a kamera mögött, hanem modellként is kipróbálták magukat, és gyakorolhatták az érzelmeik megjelenítését.

20160810_101923

A Toldi Olimpia második napján a következő versenyszámok kerültek terítékre: helyből távolugrás, futás rövid- és hosszútávon, valamint a méta. Nagy örömünkre a program továbbra is töretlen sikert aratott, kicsik és nagyobbak is szívesen vettek részt a versenyeken, így megfordult az is a fejünkben, hogy a jövőben gyakrabban szervezzünk a pályára sorversenyeket, különböző mérkőzéseket…

20160810_150144

Andi, Berta, Bogi, Gábor, Julcsi, Julie, Kata, Máté, Petra, Tami

  •  

Hozzászólás írása