Néhány hete meséltünk a terveinkről, hogy szeretnénk minden napra egy-egy olyan sávot, ahova az összes tanodába járó gyerekünk és nem tanodás, de a táborokba rendszeresen járó kicsi és nagy egyaránt jöhet. Negyedik hétre úgy láttuk belerázódtunk annyira, hogy egy kézműves foglalkozással belevágjunk.

Szóval új elem, sok izgalom. Persze már a készülésénél láttuk, hogy nem lesz gördülékeny a dolog. Nem tudtuk, hogyan fognak feljönni a gyerekek (maguktól vagy menjünk értük?), eszükbe jut-e az időpont, érdekli-e őket annyira, hogy jöjjenek, elengedik-e a szülők, hogyan tudunk minden napra más és más elemekkel készülni és hogyan, hogyan, hogyan. Sok-sok kérdés, amire egy alkalom után már a válaszok is körvonalazódni látszanak. És hát újabb kérdések is születtek.

A gyerekeket érdekelte annyira a program, hogy egyetlen időpont megbeszélés után maguktól feljöttek a tanodába. Legnagyobb örömünkre tényleg érkeztek olyanok, akik még vagy már nem járnak hozzánk, de végre nekik is tudtunk nyújtani valamit a hétköznapokon. Sokan jöttek, nem is fértünk el igazán a szobában és a két ember is kevés volt a menedzseléshez, de összességében pozitívan zártuk a napot és elkészítettük a közös szülinapi naptárunkat dekorgumiból és színes papírokból. Pontosabban minden gyerek a saját és/vagy kis- és nagytesó születési napját ragasztotta rá egy-egy dekorgumi darabra, ami fellógatva felkerül majd a falra szerelt naptárra. Idén a szülinapokat is észben tartjuk és valamilyen formában biztos megemlékezünk róla.

14383559_1264802143544743_2082671218_n

És még egy jó dolog a hétről. Az órarend készítésénél sok mindent figyelembe kellett vennünk, így nem mondható el az, hogy korosztály szerint osztottuk el a gyerekeket, sem az, hogy a családokat raktuk egy időpontra. Emiatt bizony kialakulnak olyan csapatok, akik amúgy nincsenek rosszban, de igazából sose kerülnek olyan helyzetbe, hogy alkalmuk legyen barátkozni, együtt lenni, megismerni egymást, mert mindig ott van a tesó, akivel ugyanazokat meg lehet csinálni. Ezt a keveredést, ismerkedést nagyon érdekes és tulajdonképpen nagyon jó nézni. Kicsit bátortalanok még, kóstolgatják egymást, nézik hol a határ a poénkodásban, ismerkednek. A közös programokkal is az a célunk többek közt, hogy szorosabb kapocs alakuljon ki az egymással egyébként ritkábban találkozó, érintkező, barátkozó gyerekeknél.14291639_1263400917018199_9059911643264374010_nHa valaki kíváncsi az eddig bevált vagy kevésbé jól bevált, de kipróbált kézműves foglalkozásainkra, akkor itt mindennek utánanézhet.

Szólj hozzá!

Bejelentkezés a hozzászólás írásához